Figaro`nun Düğünü

Tarihler: 02 Mart 2010 Salı ~ 02 Mart 2010 Salı 2 Mart 2010 Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Yunus Emre Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 45,00 TL, Öğrenci: 35,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Ataköy 9.kısım, Atrium yanı, Ataköy İstanbul Ataköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 2, 2010 ~ Mar 2, 2010

Mozart’ın ünlü “komik operası”na konu olan Figaro’nun Düğünü bu kez TİYATRO KEDİ ‘ de oyun olarak sahneleniyor..
Beaumarchais (Bomarşe) tarafından yazılan ve ilk kez 1784 yılında Paris’teki Odeon Tiyatrosu’nda perdesini açan, Figaro’nun Düğünü ikiyüz yılı aşkın bir süredir onlarca ülkede, yüzlerce tiyatroda, milyonlarca seyirciye ulaştı; kahkahası da, alkışı da hiç eksik olmadı. Çok gürültü koparan oyun, yazıldığı dönemde pek çok kez yasaklandı. Napolyon’un, "Eserin içinde Fransız Devrimi`nin toplarını duymak mümkün" dediği oyunda aristokrasi eleştirisi mizahın içerisinde oldukça net görünmektedir.

Hakan Altıner’in sahneye koyduğu bu yaz oyunu için dev bir kadro Tiyatro Kedi çatısı altında buluştu. Oyunun koreografisini Yeşim Alıç, dekor ve kostüm tasarımını Türkan Kafadar, yapımcılığını ise İpek Kadılar Altıner üstlendi. İspanya’nın sıcak atmosferinde geçen bu klasik komedi için; Tiyatro Kedi’ye konuk olan Nedim Saban Kont rolünü üstlenirken Füsun Önal 12 yıl sonra Kontes rolüyle tiyatro sahnesine döndü. Figaro’yu Atılgan Gümüş’ün; Suzanne’ı Yeşim Alıç’ın, Cherubin’i Ergün Demir’in, Fanchette’i Şirin Kılavuz‘un, Basilio’yu Erez Ergin Köse’nin, Marceline’i Sanem İşler’in canlandırdığı komedi de, Tarık Papuççuoğlu oyun boyunca süren çılgın dolaplara karışan doktoru oynuyor.

OynayanlarNEDİM SABAN / FÜSUN ÖNAL
ATILGAN GÜMÜŞ / YEŞİM ALIÇ / ERGÜN DEMİR
TARIK PAPUÇÇUOĞLU
EREZ ERGİN KÖSE / SANEM İŞLER / ŞİRİN KILAVUZ

Konu:
Nüfuzlu, Aristokrat Kont Almaviva’nın şatosunda uşak Figaro ile Hizmetçi Suzanne evlenme hazırlıkları içerisindedir. Kont Almaviva eski bir hak olan Beylik Hakkı’nı kullanarak Figaro’dan önce Suzanne’la beraber olmak niyetindedir ama bu niyetini saklar. Hatta bu haktan vaz geçtiğini ilan eder ama Suzanne ile birlikte olabilmek için de türlü dolaplar çevirmekten geri kalmaz. Durumu fark eden ve Kont’un sınıfsal üstünlüğünden çekinmeyen Figaro, Kontes, Suzanne ve Cherubin ile işbirliği yaparak Kont’u niyetinden vazgeçirmek için kolları sıvar. Hem Kont’un ilgisini karısına çekebilmek hem de Suzanne’dan vazgeçmesini sağlamak için bir dizi entrika da onlar hazırlar. Ancak Kont’un da arkası boş değildir. Doktor ve Hakim’in yanı sıra Marceline’de Figaro’ya karşı birleşmiştir. Aşk, ihanet, şüphe ve kavuşmalarla; sırlar, palavralar ve güç oyunları ile çılgın bir komediye dönüşen bu savaş sırasında Figaro ve Suzanne mutlu sona ulaşmak her yolu deneyecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT