Gerçek Müfettiş Hound

Tarihler: 22 Ocak 2019 Salı ~ 22 Ocak 2019 Salı 20.30

Yer: Bi' Mekan

Ücret: Tam 30.00 TL Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Sadri Alışık Sokak No 24 Kat 3 Taksim, Istanbul, Turkey İstanbul

Telefon: 0544 512 03 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2019 ~ Oca 22, 2019

Tom Stoppard’ın Agatha Christie’nin Fare Kapanı adlı romanından yola çıkarak parodileştirdiği Gerçek Müfettiş Hound, bir malikanede geçen polisiye oyun ve oyunu izleyen iki tiyatro eleştirmeni ekseninde gelişir. Polisiye filmlerin klişeleri içerisinde kenarda oyunu izleyen iki eleştirmenin, kendi içinde ayrı bir oyunla sahnede olması, seyircide gerçek ve sahne ayrımını birlikte yaşatır. İki eleştirmenin oyuna ve kendi dünyalarına ilişkin diyalogları, sahnede gerçekleşen cinayet ve katil kim sorularıyla birlikte gelişirken izleyiciyi şaşırtan eğlenceli bir gösteriye dönüşür.
Tom Stoppard’ın oyunlarında ikincil bir olay çerçevesinde, güncel sorunlara ilişkin tartışmaları sıklıkla görürüz. Çağdaş tartışmalara alaycı ve eleştirel yaklaşımıyla, dokunulmaz gibi görünen konulara el atması, parlak ve abartılı üslubu ile övgü toplamıştır. Gerçek Müfettiş Hound oyununu da bu kapsamda düşünülmüştür. Tom Stoppard’ın ustaca kurgulamış olduğu oyun, karmaşık olay örgüsü içerisinde izleyiciye özgün bir kara komedi izleme fırsatı sunacaktır.

Yazan: Tom Stoppard
Yöneten: Yusuf Sarıkaya
Oynayanlar: Erman Arıcasoy, Yusuf Sarıkaya, Banu Hasbora, Gökhan Ezer, Özlem Yılmaz, Mehmet Arslan, Gamze Apaydın, Melih Madan , Kaya Emre
Işık & Müzik: Can Yalçın
Afiş: Toygan Balkanlı
Dekor: Yusuf Sarıkaya

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT