Godot'yu Beklerken

Godot'yu Beklerken

Tarihler: 21 Kasım 2016 Pazartesi ~ 21 Kasım 2016 Pazartesi 21 Kasım 2016 20:30

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi- Drama Sahnesi

Ücret: - Tam 60.00 TL, Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2016 ~ Kas 21, 2016
Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları, 1990’da Samuel Beckett’le başladıkları serüvenlerini, yazarın en önemli tiyatro metinlerinden Godot’yu Beklerken ile sezon boyunca Zorlu PSM sahnesinde sürdürüyor.

İrlandalı yazar, oyun yazarı, eleştirmen, şair ve 20. yüzyıl deneysel edebiyatının önde gelen isimlerinden Samuel Beckett’ın 1949 yılında Fransızca olarak yazılan ve ilk kez 1953'te Paris'te sahnelenen ünlü eseri, zamanla ülke çapında ün kazanıp 1954 yılında Beckett tarafından bazı değişikliklerle İngilizce’ye çevrildi ve başka ülkelerde de sahnelenmeye başlandı.

Avangard olarak nitelenmesine karşın hızla klasikleşen oyunun varoluş sancıları çeken kahramanları Vladimir ve Estragon, yolları kesiştiğinde birbirleriyle iletişim kurmaya çalışır. Her gün yinelenen bu ritüelde bellek, işlevini yerine getiremeyince de gerçekliğin kesinliğinden uzaklaşmaya başlarlar. Oyun, eylemsizliklerine yenilmiş insanların, Godot adında ne olduğu bilinmeyen bir kimse veya "şeyi" beklemelerini konu alan en önemli absürt tiyatro eserlerinden biridir.

Türkiye’de daha önce ilk kez 1954 yılında İstanbul'da Küçük Sahne Tiyatrosu tarafından, 1963 yılında da Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen Godot’yu Beklerken, 1998'de ise Orhan Alkaya'nın yönetmenliğinde İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahnelendi.

Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları tarafından, performatif sahneleme ve oyunculuk yöntemi ile sahnelenecek ölümsüz Samuel Beckett eseri, sezon boyunca Zorlu PSM sahnesinde ziyaretçilerini bekliyor! 

Yöneten: Şahika Tekand
Yazan: Samuel Beckett
Çeviri: Uğur Ün, Tarık Günersel
Dekor: Esat Tekand
Işık Tasarım: Şahika Tekand
Ses Tasarımı: Şahika Tekand
Produksiyon Menajeri: Murat Ersan
Yönetmen Yardımcıları: Verda Habif, Nazlı Deniz Korkmaz, Arda Kurşunoğlu, Nilgün Kurtar
Kast (alfabetik sırayla): Onur Berk Arslanoğlu, Cem Bender, Sedat Kalkavan, Nazlı Deniz Korkmaz, Nilgün Kurtar, Mehmet Okuroğlu, Yiğit Özşener
Süre: Yaklaşık 85-90 dakika, iki perde, arasız.

- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Bu etkinlik 8 yaş ve üzeri izleyiciler için uygundur.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT