Gölgesinde Çınarın

Tarihler: 26 Ekim 2017 Perşembe ~ 26 Ekim 2017 Perşembe 26 Ekim 2017 20:00

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL - Öğrenci 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2017 ~ Eki 26, 2017
Gölgesinde Çınar'ın oyunu Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sizlerle buluşacak.

Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden Hasan Hüseyin Korkmazgil'in “Ağlasun Ayşafağı” adlı kitabından uyarlandı, “Gölgesinde Çınarın” adlı oyun.

Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi bir değerimize bir vefa diyelim öncelikle; neden bu oyunu sahnelediğimize dair konuşurken.

Sanat yapıtlarının; popülerliğe, reytinglere, gişe hasılatlarına, ucuz komikliklere göre “değer” gördüğü, sanatın ve bilimin “demode” olduğu bu toz duman günlerde; Ozan'ımızı -belki de haklı olarak- tanımayanlar, bilmeyenler için de sahneliyoruz bu oyunu.

Öyle ya, kitapevi raflarında yıllardır yer almıyor Ozan'ın kitapları. Diğer değerlerimiz de öyle değil mi? Enver Gökçe örneğin, bilinmez, okunmaz.

Ya da, Nazım Hikmet'imiz “memleketini seven romantik bir aşık” olarak sürülür sanat pazarına,telif haklarına bir banka 'yasal olarak' sahipken.

Kuşkusuz karanlık günler yaşıyoruz. Ümitlerimiz örselense de, içimiz acıyarak soluk alıyorsak da barut ve kan kokulu bu günlerde, biliyoruz ki dünden bugüne karanlığa inat, ışık tutanların dizeleri de var bizi ayakta tutacak olan.

İşte Hasan Hüseyin'imizin dizeleri....

Bir çınarın gölgesinden bakıyor “Küçükasya” diye adlandırdığı bu coğrafyanın tarihine. Tarihin patikalarında, taşlı yollarındaki yoksul hanelere uğrayıp acılarını, yoksunluklarını sırtlıyor. Sarayların, konakların zengin sofralarına uğramadan; imparatorları, hanedanları ve soytarılarını alkışlamadan soruyor Mazdekçe:

nedir bu mal / nedir bu mülk
neden varlık / neden yokluk
kim doğmuş anasından köşklerle saraylarla
bu kölelik bize revâ mı hak'tan
nedir bu kulluk

Anadolu'nun kıyım ve acı günlerinden ses ediyor Hasan Hüseyin oyunumuzda, bir Çınar'ın gölgesinden. Çınar ki yüzyıllardır tanığı Anadolu halklarının yaşamına, gölgesinden gelip geçenlerin acılarını yüklenmiş yorgun dallarına.

Tarihten 1970'li yıllara, bu coğrafyanın insan ve toplum suretlerini, emekten adaletten yana durarak, eşit ve özgür bir yaşamı muştulayarak, yüreğimizi Çınar'ın serin gölgesine bırakıyor Hasan Hüseyin.

Samsun Sanat Tiyatrosu, bu Çınar'ın gölgesinden sesleniyor bu sezon da izleyicilerine.

Oyunlaştıran / Yöneten: Erkal Umut
Oynayan: Yaşar Gündem

- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kapı açılış saati : 19:50- Gösteri saati : 20:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT