Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Tarihler: 25 Mart 2011 Cuma ~ 25 Mart 2011 Cuma 18-25 Mart Cuma Saat:20:30 - Saat: 20:30

Yer: Müjdat Gezen Tiyatrosu

Ücret: Tam: 23,00 TL, Öğrenci: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Müjdat Gezen Tiyatrosu gişe

Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sok. No:46 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 449 59 52

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2011 ~ Mar 25, 2011

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Haldun Taner’in en önemli oyunlarından biridir. Oyunda `31 Mart Vakası`ndan, 1960’ların ortalarına değin uzanan bir zaman diliminde ülkemizin toplumsal değişimi, iki ana karakter; Efruz ve Vicdani’nin hayatları üzerinden irdelenir.

Oyunda, aynı sokakta doğup büyüyen Efruz ve Vicdani’nin, doğumdan okul çağına, askerlikten çalışma hayatına kadar olan yaşantıları ele alınır. Efruz zengin, Vicdani ise orta halli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelirler. Efruz’un annesi sağlıklı bir doğum yaparken, Vicdani’nin annesi doğumdan kısa bir süre sonra ölür. Efruz anne sütüyle, Vicdani ise su karışmış sokak sütüyle büyür. Daha bebeklikten başlayan bu adaletsizlik, ilerleyen yaşlarında da hep karşılarına çıkacaktır. Efruz ne kadar kurnaz ve çıkarcı ise Vicdani de bir o kadar dürüst ve çalışkandır.

Bu oyunda, iki zıt karakterin, birbirlerinin hayatlarındaki, hatta ülke yönetimine kadar uzanan rolleri, halkın bu karakterlere karşı tutumu, hâlâ güncelliğini koruyan acıklı bir güldürü olarak karşımıza çıkmaktadır. Oyunda, ülkenin ve insanın çıkarlarını bireysel çıkarların önüne geçirememiş, başarısız bir toplumun görüntüsü sergilenmektedir.

Yazan: Haldun Taner
Yönetmen: Apo Kaya
Müzik: Seçil Akın
Dekor Uygulama: Hakan Aydın
Oyuncular:Mehmet Baran Erdoğan, Cengiz Okuyucu, Diren Polatoğulları, Derya Karadaş, Can Bana, Ebru Tekgündüz, Pınar Gordie, Taner Karahancı, Burcu Hanağasıoğlu, Deniz Akca, Musa Can Kılıç, Burcu Kıratlı, Zuhal Gürses, Burçin Kutlu, Tuba Sağlam, Sertan Tuğfan, Gökhan Alkan, Burcu Akyürek, Ali Yiğit San, Merih Özel, Yiğit Yarar, İpek Sindelışık, Zeynep Düzcan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT