Güzel Son

Güzel Son

Tarihler: 28 Mart 2024 Perşembe ~ 28 Mart 2024 Perşembe 20:30

Yer: Baba Sahne

Ücret: Tam 550,00 TL Öğrenci 350,00 TL

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr/

Adres: Caferağa mah. Bahariye Cad. Sakızgülü Sok. No 31 / 37 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 700 11 11

Web: https://www.babasahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2024 ~ Mar 28, 2024

Orhan Veli, Melih Cevdet, Nurullah Ataç, Sait Faik, Suat Derviş, Halim Şefik, Lambo ve Aslında Hepimizin İhtiyacı Olan Bir Güzel Son...

Halim Şefik Güzelson arkadaşları Orhan Veli, Melih Cevdet, Sait Faik' ve Nurullah Ataç’ı uğrak mekanları olan Mösyö Lambo’nun Meyhanesi’ne davet etmiştir. İmzalı davetiyelerin arkasında bir not; “Lütfen İçmeden Geliniz!” Bu gizemli davet üzerine şans eseri Suat Derviş'in meyhaneye uğraması geceyi ayrı güzel kılar. Şimdi tek eksik geceye sürprizli bir “Güzel Son”dur.

26. IKSV Tiyatro Festivali kapsamında, Işıl Kasapoğlu’nun 30 yıl önce tasarladığı Semaver Kumpanya olarak hayata geçirdiğimiz “İstanbul Mon Amour” projesinin parçası olan, Hakan Tabakan’ın kaleme aldığı ve Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Nurullah Ataç, Sait Faik Abasıyanık, Suat Derviş, Halim Şefik Güzelson gibi karakterlerin dünyasından İstanbul’u anlatan “Güzel Son” oyununu yoğun ilgi üzerine sahnelenmeye devam ediyoruz.

Oyunun yazarı Hakan Tabakan şöyle yazıyor; “Orhan Veli, Melih Cevdet, Nurullah Ataç, Sait Faik, Suat Derviş, Halim Şefik, Lambo ve aslında hepimizin ihtiyacı olan bir güzel son... Yeni bir söz değil hayatın geçici ama sanat ve edebiyatın sonsuz olduğu. Şairler ölür, şiirler yaşar. Teselli edici bir söz değil bu. Hayatları olan bu insanları şimdi sadece eserleri ile biliyoruz ama evet onların kaygıları, hüzünleri, sevinçleri, güzel günleri de vardı. Kimisi uzun yaşadı, kimisi 35'ini ancak gördü fakat hepsi erken öldü. Peki hala yaşıyor olsaydı Orhan, Melih, Nurullah, Sait, Suat, Şefik ve hepsi Lambo'nun meyhanesinde bir akşam buluşsalardı, biz de orada olsaydık... Daha güzel bir son olmaz mıydı bu?”

Yazan: Hakan Tabakan
Yönetmen: Volkan M. Sarıöz
Dekor-Kostüm Tasarım: Başak Özdoğan
Işık tasarım: Cem Yılmazer
Müzik: Fırat İkisivri
Ses Kumanda : Sibel Altan
Işık Kumanda : Mustafa Karakoyun
Yönetmen Yardımcısı: Nur Güven
Oyuncular: Ahmet Kaynak, Mehmet Konu, Mertcan Ertürk, Metin Alpargun, Muhammed Türkoğlu, Onur Şenol, Selen Şenay
Yaş Sınırı: 16+

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT