İçimizdeki Kafes

Tarihler: 17 Aralık 2021 Cuma ~ 17 Aralık 2021 Cuma 17 Aralık 2021 19:30

Yer: Watergarden Performans Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 79.00 TL 2. Kategori - 59.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. No.10/1 B.Ataşehir Ataşehir İstanbul

Telefon: 216 504 75 25

Web: https://watergarden.com.tr

E Posta: info@watergarden.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2021 ~ Ara 17, 2021
İçimizdeki Kafes tiyatro oyunu, 17 Aralık akşamı Watergarden Performans Merkezi'nde sizlerle...

Oyunumuz bir kara komedidir. Yaratmış olduğumuz dünyanın içerisinde; erkekler belirli bir yaştan sonra bir kafesin içine hapsedilmişlerdir ve tek amaçları oradan çıkmaktır. Buna karar verecek olan aslında bizim oyundaki karakterimiz olan Hakan olsa da bir kadın mekanizması tarafından ona eşitlik, ahlak ve vicdan anlatılmaya çalışılmaktadır. Bunu yaparken de bir yandan insanoğlunun çekirdeği olan ancak hala çözümlemekte zorlandığımız id-ego ve süper ego kavramları üzerinden bu dünyayı ele aldık. Hayatımızın her anında yaşadığımız kadın-erkek ilişkilerindeki gerçeklerin karmaşışıyla örülen bu oyunun en can alıcı noktası ise Hakan’ın idiyle tanışması olacaktır. 

HAKAN
Oyunun alt metninde egoyu canlandıran bu karakterimiz; 40’lı yaşlarında, gündelik hayatımızda sıkça rastladığımız erkek tiplerden biridir. Oyunun ilk bölümlerinde ezberden öğrendiği şeylerle hayatına devam etmek isteyen Hakan, bir yandan da neden bir kafesin içinde olduğunu anlamaya ve bununla ilgili olarak hem kendisini kontrol eden Aslı’yla hem de idle iletişim halindedir. Tabii bu anlama şekli, anlatmaya çalıştığımız durum açısından değerlendirildiğinde, karakterin aydınlanması için pek uygun bir hal değildir. 

ASLI
Süper egoyu; ahlakı, vicdanı, eşitlik anlayışını canlandıran bu karakterimiz, bir yandan bu durumla uğraşırken, bir yandan da kadınların en temel hakkı olan eşitlik kavramını savunmaktadır. Kendisini anlama konusunda sıkıntı yaşayan Hakan’la iletişim kurmaya çalışan karakterimiz, kimi zaman öğretici kimi zaman bir eş kimi zaman bir arkadaş paydasında bu durumu en çok sıkıntı yaşadıkları karşı cinse anlatmaya çalışır. Erkeğe kafesten asıl çıkış̧ biletini verecek olan Aslı, aslında Hakan’ın kendi dünyasında yaratmış olduğu süper egosudur. Bu nedenle, özellikle her gün duyduğumuz, okuduğumuz ve gördüğümüz kadına şiddet konusunda Aslı’nın söyleyecekleri, kendi karakteri açısından ve oyunu izlemeye gelecek olanlar açısından da oldukça önemli bir hal almaktadır.

İD
Adından anlaşılacağı üzere, insanın en ilkel hali olarak karşımıza çıkan İD, bir yandan Hakan’a başka kapılar göstermeye çalışırken, bir yandan da O’nun yaşadığı karışıklıkların en temel sebeplerinden birisidir. Kimi zaman Hakan’ı yanlış yerlere sürüklüyor olsa da oyunun sonunda Hakan’a tüm bunların birer illüzyon olduğunu söyler. Başka bir yerden bakacak olursak, hepimizin en içerideki hali olan bu karakter bile kendi öğrenmişliklerinden dolayı Hakan’a çok daha karmaşık bir gerçekliğin içerisine sürükler.

Yazan/Yöneten: Eray Türk
Yapım: Tema Kültür Sanat & Papakçı Konsepti
Yapımcı: Sercan Akkaya & Sacit Papakçı
Dekor Tasarım : Vedat Oyuryüz                                
Oyuncular:  Murat Ergür, Ecmel İs, Eray Türk
Süresi: 75 Dk.                                                                        
Tek Perde Kara Komedi

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir.- Girişte HES Kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılacaktır.- Misafirlerin maske takılması zorunludur.- COVID-19 belirtileri gösteren misafirler içeri alınmayacaktır.- Misafirlerin salona su haricinde yiyecek ve içecekle sokması yasaktır.- Etkinlikten 30 dakika önce etkinlik alanında olunmalıdır.- Etkinlik başladıktan sonra seyirciler içeriye alınmayacaktır.İçeri alınmayan seyirciler için bilet iadesi ve değişikliği yapılmayacaktır.- Organizasyon firması hava koşullarına ve gündeme ait olumsuz bir durumda etkinlik erteleme ve programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT