III. Richard - Tiyatrodor

Tarihler: 31 Ekim 2014 Cuma ~ 31 Ekim 2014 Cuma 20:30

Yer: Duru Tiyatro

Ücret: Tam: 40,00 TL Öğrenci: 20,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Mekan Gişe

Adres: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No:84 Moda Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 338 56 36

Faks: 0216 338 56 46

Web: http://http://durutiyatro.com/

E Posta: info@durutiyatro.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 31, 2014 ~ Eki 31, 2014

Yönetmen: Murat Şen
Çevirmen: Berna Moran
Sahne Ve Kostüm Tasarımı: H.Sahra Kınay
Işık Tasarımı: Erkan Kalkan
Afiş Tasarımı: Irmak Susup
Yönetmen Yardımcısı: Sebahat Demirhas
Oynayanlar: Umut Aksoy, Ekin Tekelioğlu, Murat Şen, Yaşar Kemal Habiboğlu, Murat İlgar, İsmail Yıldız, Suzan Acun, Mustafa Çolakoğlu, Füsun Özgeç, Ziya Çiçek, Erkan Kalkan, Zehra Erkuş

Yolculuğumuzun ikinci yılı, W.Shakespeare’in 450. Doğum yılı kutlamalarına Tiyatrodor olarak III.Richard’la katılıyoruz. Bu yıl dünyanın uygar ülkelerinde pek çok Shakespeare projesi sahnelenecek, istedik ki bunlardan biri de bizim yorumumuzla oynanan III.Richard olsun. Dünya Tiyatrosu’nun bu büyük ismini, onun en parlak ve zor eserlerinden biri olan III.Richard’la anıyoruz. Yaklaşık yirmi kişilik ve özel tiyatrolar için gerçekten büyük bir proje olan bu oyunumuzun yönetmen koltuğunda Murat Şen var.

III. Richard oyunu, İngiliz tarihinde 1455 – 1485 yılları arasında gerçekleşen ve Güller Savaşı olarak da anılan iç savaşı; arması beyaz gül olan Yorklar’la, kırmızı gülü arma olarak seçen Lancaster’lar arasındaki kanlı ve uzun bir süreci konu ediniyor. Shakespeare’in yorumuna göre, bu iç savaşın sonuna doğru, her türlü ahlaksızlıkla, delilsiz tutuklamalar ve hatta cinayetlerle, aslında haketmediği İngiltere tahtına kısa süreliğine de olsa hakim olmayı başaran ve yüzyıllardır tipik bir diktatör prototipi olarak hafızalarda yer edinen III.Richard’ın kanlı öyküsü. Oyunun finaline doğru Richard, rakibi Lancaster’lardan Richmond’a bir savaşa giriyor. Otuz yıllık kanlı savaşın kaderi de bu sayede nihai bir sona kavuşuyor. III. Richard diktatörlüğün sorgulandığı, şaibeli adli ve mali soruşturmaların gündemimizi işgal ettiği bugünlerde dikkat çekici bir bakış açısı sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT