İki Oyun Bir Ülke

Tarihler: 27 Mart 2015 Cuma ~ 29 Mart 2015 Pazar 27, 28 Mart Saat:20:00 ve 29 Mart Saat: 18:30

Yer: Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi

Ücret: Tam 39.00 TL Öğrenci 29.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sıraselviler Cd. No: 26 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 44 60

E Posta: pera@tiyatropera.com - info@tiyatropera.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2015 ~ Mar 29, 2015

Tiyatro Pera'nın "İki Oyun Bir Ülke: Hesap Benden – Cumhuriyet İstasyonu" adlı oyunu, tiyatroseverler ile buluşmaya devam ediyor.

Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği "İki Oyun Bir Ülke: Hesap Benden - Cumhuriyet İstasyonu", iki kısa oyundan oluşuyor. Her iki oyun da aynı oyuncular tarafından oynanmakta...

Dramaturjisini Şafak Eruyar’ın, yönetmen yardımcılığını Zeynep Özden'in yaptığı oyunda rol alan sanatçılar; Can Kolukısa, Nesrin Kazankaya, Can Başak, Emre Çakman, Can Yılmaz, Kayhan Teker, Bahar Karaoğlu'dan oluşuyor.

Birbirinden bağımsız, tek perdelik iki oyundan oluşan "İki Oyun Bir Ülke: Hesap Benden - Cumhuriyet İstasyonu"nun ortak yanı, olayların aynı ülkede geçiyor olmasıdır. Gerçek olaylardan, karanlık hayallere uzanan bu iki oyunla, totaliter sistem eleştirel sorgulanıyor.

Hesap Benden

Oyun, 2000’li yıllar Türkiye’sinde, hapishaneden yeni çıkmış ünlü bir edebiyatçının, ailesi ve yakınlarıyla bir araya geldiği bir gecede geçiyor. 

Uyuşturucu bağımlılığından yeni kurtulmuş Devrim, mutsuz annesi Mine ile birlikte yaşamaktadır. Arkadaşı Sermet ile birlikte; yıllar sonra göreceği, ünlü bir yazar olan babası için, evde bir karşılama partisi hazırlar.

Kendisi gibi yazar olan arkadaşı Oktay, yayınevi sahibi Kadir ve üniversite öğrencisi Serra ile birlikte eve gelen Metin, yıllar sonra, eski karısıyla ve sürgün ve hapisliği yüzünden büyümesine tanık olamadığı oğluyla buluşur.

Özlem, sevgi ve hoşgörüyle başlayan gece ilerledikçe tuhaf bir hesaplaşmaya dönüşür. Yaşananların ağır ve acı izleri, mutsuzluklar, bireysel çatışmalara yol açar. Kaybedilmiş yılların, kimden ve nereden sorulacağı bilinmeyen "hesabı"; özel yaşamların, dostlukların, siyasi ve mesleki varoluşların acımasızca sorgulandığı bir öfkeye dönüşür. Darbeler ve baskı yönetimleriyle, bireylerin nasıl savrulduğuna, kayıp figürlere dönüştüğüne, geceden sabaha tanık olunur. Bu büyük hesaplaşma, belki de hepsi için yeni bir yaşamın başlangıcı olacaktır.
Oyunda yer yer canlı müzik yapılmaktadır. 

Cumhuriyet İstasyonu

Oyun soyut bir oyundur; totaliter bir sistemin, küçük bir istasyonda, küçük bir model olarak simgelendiği, bir distopyadır.

Oyun, cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş eski ve köhne bir tren istasyonunda geçer. Bir anne, bir genç kız, bir öğrenci ve bir gazeteci, değişik yerlere gitmek için istasyona gelirler. Ancak trenlerin ne zaman geleceği belli değildir. İstasyon şefi, yardımcısı ve denetçi, yolculara bilgi vermemekte; sabırlı olmalarını önermektedir. İstasyonun tuhaf kuralları, giderek artan belirsizlikler, şiddet içeren baskılar, yer yer kara komediye dönüşen olaylara neden olur. 

Uzun bekleyiş sırasında, herkesin kimlikleri, özlemleri, yaşamdan beklentileri, ortaya çıkar. Bir belirsizlik ve hedefsizlik içinde geçen, kırık yaşamların yeni umutlar aradığı diyaloglardır bunlar. Zaman zaman istasyon görevlileriyle çatışırlar.

İstasyonda yaşananlardan sonra, artık hiç kimse yalnızca yolcu değildir ve yaşam hiçbiri için eskisi gibi olmayacaktır.

Yazan-Yöneten: Nesrin Kazankaya
Dramaturgi: Şafak Eruyar
Dekor: Hazal Günal
Kostüm: Nilüfer Moayeri
Yön. Yardımcısı - Işık: Zeynep Özden

Oynayanlar: Can Başak, Can Kolukısa, Nesrin Kazankaya, Can Yılmaz, Emre Çakman, Kayhan Teker, Bahar Karaoğlu

- Oyunlar belirtilen saatte başlar.
- Oyun başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- Satılan biletler geri alınamaz, değiştirilemez ve erteleme yapılamaz.
- Öğrenci bileti sahiplerinin girişte kimlik göstermesi zorunludur.
- Gösteri esnasında her türlü kayıt cihazı kullanılması yasaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT