Il Postino/Postacı

Tarihler: 23 Haziran 2011 Perşembe ~ 28 Haziran 2011 Salı 18 Haziran 20:30, 19 Haziran 18:00, 23 Haziran 20:30, 26 Haziran 18:00, 28 Haziran 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Metin Zakoğlu Ev Tiyatrosu

Ücret: Tam: 28,50 TL, Öğrenci: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve Kulis Oda Sahnesi gişe

Adres: Bağdat Cad. İskele Sok. Birlik Ap. A Blok/ Kat 2 15/5 Caddebostan Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 33 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 23, 2011 ~ Haz 28, 2011

Postacı adlı oyunda Metin Zakoğlu sizi Şilili şair Pablo Neruda ile onun sürgüne gönderildiği İtalya`daki Kara Ada`da postalarını taşıyan Postacı Mario ile tanıştırıyor. Sıradan bir postacı ile dünyanın tanıdığı ozan Neruda kısa sürede dost olurlar. Hatta öyle ki bu dostluk Postacı Mario’nun adanın en güzel kızı Beatriçe Russo’yu kendisine aşık etmesini sağlar.

Yer yer tebessüme yol açan ama sonunda da dokunduran, hüzünlendiren bir oyun Postacı. Metaforlar, imgeler, göndermelerle süslü bir yapıt, aslında sevda ve aşk üzerine romantik bir komedi.

Il Postino adlı filmi çok ses getirmiş ve film en iyi film, postacı rolünü oynayan aktöre en iyi erkek oyuncu, ve en iyi müzik dalında oskar ödülünün sahibi olmuştur. İnsan yaşamlarının sadeliğinin ve insani duyguların öne çıktığı oyunda aşk yine derinden etkileyen bir yorumla sahneye geliyor.

Pablo Neruda adadaki en güzel şeyin ne olduğunu Postacı Mario`ya sorduğunda, Mario yutkunur ve sadece aşık olduğu kadının ismini söyler: Beatrice Russooo..

Bu şahaser oyun Metin Zakoğlu tiyatrosunun 16.yılında sizlere layık bir oyun olarak `perde` diyor. Ev tiyatrosunun sıcacık odasını Neruda’nın adada yaşadığı evin bahçesi olarak kurgulayan Zakoğlu bu sayede sizleri de ister istemez oyunun içine sokuyor. Postacı ile Neruda’nın kimi zaman seyircilerin içinde oynadığı, meyhane sahnesindeki Beatriçe ile ilk tanışmanın izleyicinin ortasındaki masalardan birinde geçmesi bu şahaser metnin etkileyiciliğini artırıyor.

Kimi zaman Postacı rolündeki Metin Zakoğlu’nun saf ve temiz soruları karşısında kahkaha atacağınız, kimi zaman şair Neruda’nın dizeleri karşısında gözyaşına boğulayacağınız bu oyun alt metninde şiirin yazana değil, ihtiyacı olana ait olduğunun da altını çiziyor.

IL POSTİNO
Filmden uyarlayan ve yöneten:
Metin Zakoğlu
Dekor-Kostüm: Tuğba Zakoğlu
Işık: Metin Zakoğlu
Müzik: Orijinal Müzikleri
Oyuncular: Metin Zakoğlu-Tuncay Bayezıt-Nur Ertaş

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT