İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz

Tarihler: 03 Haziran 2015 Çarşamba ~ 03 Haziran 2015 Çarşamba 20:30

Yer: Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

Ücret: Tam 56.00 TL Öğrenci 46.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Karkuyusu Sok. Kuştepe Mecidiyeköy Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2015 ~ Haz 3, 2015

Yılın en çok ses getiren oyunlarından biri "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz", İskoçya'da düzenlenen dünyaca ünlü Edinburgh Fringe Festivali'ne katılmadan önceki sezonun son oyununu; 3 Haziran'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde oynayacak!

Boris Vian'ın son eseri "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz", ünlü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski'nin rejisiyle sahneleniyor!

Hayal Perdesi'nin ilk prodüksüyonu, prömiyerini 19. İstanbul Tiyatro Festivali'nde yapan, "Söz'ün Büyücüsü" Boris Vian'ın yazdığı, Avrupa'nın önemli yönetmenlerinden Aleksandar Popovski'nin yönettiği "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz", İstanbul'da sezonun son oyununu 3 Haziran'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahneleyecek.

Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul ya da inkar ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız? Boris Vian'ın son oyunu, alaycı trajedi "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz", işte bu ve benzeri sorularla başlar.

"Kule şeklinde yüksek bir evde yaşayan aile, nereden geldiği belli olmayan gizemli bir sesin yarattığı korkuyla kaçmaktadır. Kaçtıkları yer, evlerinin gittikçe daralan ve boşalan üst katlarıdır. Neden korktuklarını bile bilmeyen bu insanların her çıkışı, her kaçışı, korku esaretiyle birlikte yalnızlığa, eksilmeye, çöküşe doğru yapılan bir yolculuktur."

Hayal Perdesi kurucularından Selin İşcan'ın projelendirdiği oyun, ünlü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski'nin rejisiyle Hayal Perdesi Beyoğlu'nda sahnleleniyor. Kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculuk eden oyun, trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne seriyor.

Oyunda Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berken, Selin İşcan, Selin Tekman, Tuba Karabey, Nihat Alptekin rol alıyor. 

Aleksandar Popovski, 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yönettiği "Tehlikeli İlişkiler" adlı oyunla Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Yönetmeni", yönettiği oyun ise "Yılın En İyi Prodüksiyonu" ödüllerini aldı.

Bu yıl 19.'su düzenlenen Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Yönetmeni" kategorisinde "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" ile ile tekrar ödül kazandı.

Oyunda Şümürz karakterini oynayan Selin İşcan ise 20. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" dalında adaylar arasında yer aldı. Ayrıca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oynadığı "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ve Hayal Perdesi yapımı "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" oyunlarıyla Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nde "Yılın Kadın Oyuncusu" ödülünü aldı.

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nde oyunun dekor tasarımcısı, Zagrepli sanatçı Sven Jonke "Yılın Sahne Tasarımcısı" dalında, genç neslin dikkat çeken oyuncularından Tuba Karabey "Yılın Umut Veren Genç Kadın Oyuncusu" kategorilerinde aday gösterildi.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT