İnsan Neyle Yaşar

Tarihler: 13 Aralık 2018 Perşembe ~ 13 Aralık 2018 Perşembe 13 Aralık 2018 19:00

Yer: İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi

Ücret: - Tam 34.00 TL Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: E-5 Karayolu üzeri Ataköy Kampüsü Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 498 41 41

Faks: 0212 498 43 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2018 ~ Ara 13, 2018
Zeliha Berksoy'un yönetip oynadığı İnsan Neyle Yaşar adlı müzikal gösteri, 13 Aralık'ta Akıngüç Oditoryumu'nda sizlerle...

Önemli bir şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni olarak Bertolt Brecht, söylediği ve yaptığı her şeyle, bütünüyle 20. yüzyılın en etkili isimlerinden sayılır. Zeliha Berksoy'un yönetip oynadığı İnsan Neyle Yaşar adlı müzikal gösteri, Bertolt Brecht'in yaşama dair ve savaşa karşı, insanların umutları adına yazılmış şiirlerinden derlenmiştir. Müziklerini Kurt Weill'in yaptığı ünlü müzikali Üç Kuruşluk Opera’dan şarkıların da bulunduğu, görselliği ve ışık tasarımı farklı yapılmış tek kişilik bir performanstır. Oyunda, bugüne bire bir cevap veren şiirlerin, metinlerin ve şarkıların yer aldığı İnsan Neyle Yaşar’ın düzenlemesi Server Acim’e, dramaturgisi Aylin Alıveren’e, çevirisi ise Yılmaz Onay’a aittir. 

Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen Zeliha Berksoy’un çocukluğu, annesinden dolayı operalar, tiyatro kulisleri, turneler, yurtdışı gezileri arasında geçer. Tiyatro oyunculuğuna Devlet Tiyatrosu’nun küçük rollerine çıkarak başlayıp 1958 yılında Cadı Kazanı oyununda rol alır ve 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girer. Oyunculuk kariyerindeki en önemli atılım, Berlin Asamble ile yollarının kesişmesi olur. Brecht’in eşiyle çalışarak burada aldığı tiyatro eğitiminden sonra Türkiye’ye döner. Birçok başarılı oyun yönetir, oynar, üniversitede sayısız öğrenciler yetiştirmeye devam eder. Zeliha Berksoy’un rol aldığı oyunların bir bölümü şunlardır: Jokond ile Sİ-Ya-U, Yaşasın Savaş, Marlene, Nazım’a Armağan, Yosma, Keşanlı Ali Destanı, Sofokles’in Antigone’si, Ben; Bertolt Brecht, Yaz, Kafkas Tebeşir Daires, Brecht Kabare, Asiye Nasıl Kurtulur ve Kaktüs Çiçeği. Yönettiği kimi oyunlar ise şunlardır: Jokond ile Si-Ya-U, Mutlu Yıllar, Mikadonun Çöpleri, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım ve Matmazel Julie.

- 7 yaş ve üzeri izleyicilerimiz için uygundur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT