Ionesco Dosyası

Tarihler: 22 Kasım 2019 Cuma ~ 22 Kasım 2019 Cuma 22 Kasım 2019 19:30

Yer: DasDas

Ücret: 1. Kategori - 166.50 TL 2. Kategori - 112.00 TL Öğrenci - 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Watergarden, Barbaros Mah., Sümbül Sok. Batı Ataşehir Ataşehir İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2019 ~ Kas 22, 2019
23. İstanbul Tiyatro Festivali, izleyicilerini bu yıl hayata ters yüz bakmaya davet ediyor!

22 Kasım’daki gösterinin ardından Emmanuel Demarcy-Mota’ya Onur Ödülü sunulacaktır.

THÉÂTRE DE LA VILLE, PARIS
Eugène Ionesco’nun metinlerinden uyarlama

Yöneten: Emmanuel Demarcy-Mota
Yönetmen Yardımcısı: Christophe Lemaire
Müzik: Jefferson Lembeye, Walter N’Guyen
Sahne ve Işık Tasarımı: Yves Collet
Kostüm: Fanny Brouste
Oynayanlar: Charles-Roger Bour, Céline Carrère, Jauris Casanova, Sandra Faure, Stéphane Krähenbühl, Walter N’Guyen, Gérald Maillet
Makyaj: Catherine Nicolas
Kostüm Tasarım Asistanı: Alix Descieux-Read
Yönetmen 2. Yardımcısı: Julie Peigné

"Festivalin üzerine en çok konuşulacak topluluklarından Théâtre de la Ville, Emmanuel Demarcy-Mota’nın yönettiği Ionesco Dosyası ile İstanbul’da… İstisnasız her yapımıyla adından söz ettiren Demarcy-Mota, topluluğuyla 2012’de festival programında Ionesco’nun Gergedan’ıyla yer almış ve seyircinin beğenisini kazanmıştı. Théâtre de la Ville, uyumsuz tiyatronun en önemli ismi olan Ionesco’nun Jack, or The Submission, İki Kişilik Hırgür, Kel Şarkıcı, Ders ve Conversation and French Speech Exercises gibi oyunlarından özenle uyarlanmış bir gösteriyle büyük yazara saygılarını sunuyor. Demarcy-Mota tarafından bu metinleri çalışmak üzere bir araya getirilen yedi oyuncunun alabildiğine özgür doğaçlamalarının etkisiyle oluşturulan oyun, oldukça uzun bir süreçte gerçekleştirilmiş bir deney aslında. Ionesco’nun merkezde olduğu bu deneyde, her oyuncu kendi duygularını ve hayal gücünü geliştirebileceği bir alan bulmuş. Absürt, şamata, şaşırma ve espri bir karıştırıcıda dağılmış ve Ionesco Dosyası’nda birleşmiş. Bugüne kadar pek öngörülmeyen ve benzerine de rastlanmayan bir biçimde cesurca sahnelenen bir yorum çıkmış ortaya: varolmaktan duyulan korku, topluluk olma hali, yalnızlık, konuşma ve başkasını duymama, kısacası Ionesco’nun sert mizahında dile getirdiği varlığa dair kaygının bedenlere kavuştuğu etkileyici bir yorum…"

Yaklaşık 75’ sürer; ara yoktur. Fransızca; Türkçe üstyazılı

GENEL SATIŞBiletler, 14 Eylül Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren satışta.ÖNCELİKLİ SATIŞSiyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri 9 Eylül Pazartesi, Kırmızı, Turuncu ve Sarı Lale Kart üyeleri ise 11 Eylül Çarşamba tarihlerinde saat 10:30 itibariyle satın alabilirler.Bilgi için lütfen okuyunuz: www.iksv.org/tr/bilet-satis-ve-kullanim-kosullari - Gösteriye başlangıç saatinden en az 30 dakika önce mekânda hazır bulunmanızı ve güvenlik önlemleri nedeniyle, yanınızda el çantasından büyük çanta bulundurmamanızı önemle rica ederiz. Bavul ve büyük sırt çantaları mekâna ve vestiyere kabul edilmeyecektir.- Seyircilerimizin gösterilere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Gösteriye geç gelen seyirciler salona alınmayacak, bilet iadesi yapılmayacaktır.- Gösteri sırasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve her türlü kayıt cihazı ile kayıt yapılması yasaktır.- Önerilen gösteriler dışında 7 yaşından küçük çocukların gösterilere getirilmemesi rica olunur.- Öğrenci bileti alan seyircilerimizin kontrol için, geçerli öğrenci kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz.- Satın alınan biletler, gösterinin iptali veya tarih değişikliği olması dışında değiştirilemez veya iade edilemez. İptal veya tarih değişikliği sonucunda yapılacak iade ve değiştirme işlemleri değişiklik duyurusunda belirtilen tarihe kadar gerçekleştirilmelidir.- Elde olmayan nedenlerle gösteri mekânlarında değişiklik olabilir. Festival yönetimi, yeni mekânda izleyicilerimizin bilet numaralarına en yakın yeri temin edecek bir oturma planı hazırlayacaktır. Mekân değişikliği nedeniyle satın alınan biletler iade edilmez.- Elde olmayan nedenlerden dolayı gösteri programlarında değişiklik yapılabilir. Program değişikliği nedeniyle satın alınan biletler iade edilmez.- Tüm gösteri mekânlarında sağlık ekibi ve ambulans hazır bulunmaktadır.- Bilet satış ve kullanım koşulları için lütfen okuyunuz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT