Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı: Jeanne Moreau - Amos Gitai

Tarihler: 31 Temmuz 2009 Cuma ~ 01 Ağustos 2009 Cumartesi - Saat: 21:0

Yer: Rumeli Hisarı

Ücret: Öğrenci : 22,50 TL , 1. Kategori : 67,50 TL , 2.Kategori : 45,50 TL

Nereden Alınır: Biletler: Biletix: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Biletix Satış Noktaları ve Rumeli Hisarı

Adres: Yahya Kemal Caddesi No:42, Rumeli Hisarı Rumelihisarı İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 31, 2009 ~ Ağu 1, 2009

Avignon, Barselona, Epidaurus’tan sonra, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde Rumeli Hisarı’nın etkileyici tarihi atmosferi içinde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak olan Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı, tarihi duvarlara yansıtılan imgeler eşliğinde, farklı dillerde yankılanan seslerle, sözcüklerle adeta bir oratoryo gibi işgal, emperyalizm, egemenlik ve başkaldırı üzerine zaman ve mekân kavramlarını aşacak soruları Jeanne Moreau’nun etkileyici anlatımıyla dile getirecek. Oyun, 2010 yılında Paris Odéon Tiyatrosu’nda gösterime girecek.

- Etkinlik 15 Temmuz Çarşamba günü İKSD Siyah & Beyaz & Kırmızı & Sarı üyeleri`ne, 17 temmuz Cuma günü saat:10:00`da genel satışa açılacaktır.
- ID kart üyeleri için performans başına bilet limiti 2 adettir. Diğer izleyiciler için ise bilet limiti 6 adettir.

Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı: Jeanne Moreau - Amos Gitai
Avignon Festivali, Atina & Epidaurus Festivali, Barselona Grec Festivali ve Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin 2009 yılı başında kurduğu Akdeniz Festivalleri Birliği “Kadmos”’un ilk ortak projesi ünlü İsrailli film yönetmeni Amos Gitai’nin derlediği ve yorumladığı Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı adlı oyun. Paris Odéon Tiyatrosu da bu önemli projenin ortaklarından biri.

Amos Gitai’nin, Ölü Deniz Yazmaları ve Josephus Flavius’un 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu’nun Kudüs’ü işgalini anlattığı metinlerden uyarladığı oyunda Rainer Maria Rilke ve Oscar Wilde gibi yazarlardan alıntılar da bulunuyor. Büyük oyuncu Jeanne Moreau ve Jerome Koenig’in yanı sıra Cüneyt Türel de rol alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT