Kamelyalı Kadın

Tarihler: 25 Ocak 2013 Cuma ~ 25 Ocak 2013 Cuma 20:30

Yer: Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL 2. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Tiyatro gişe

Adres: Fatih Mah.Gazi Mustafa Kemal Cad. No:43 (Kuba Cami Yanı) Büyükçekmece İstanbul

Telefon: 0212 883 00 40-41

Faks: 0212 883 00 42

Web: http://http://www.buyukcekmeceakm.com/

E Posta: info@buyukcekmeceakm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2013 ~ Oca 25, 2013

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında perde açtı Kamelyalı Kadın, farklı lisanlarda, farklı oyuncularla, farklı yorumlarla oynandı. Bu kez; dünyada ilk kez “müzikal” olarak Tiyatro Kedi’nin sahnesine geliyor.

19. yüzyılın ikinci yarısının Paris'inde geçen oyunda, yazar Alexandre Dumas-Fils; 156 yıldır ölümsüzlüğü yakalamış olan Kamelyalı Kadın ile gizem dolu Marguerite Gautier'nin ve onun kısacık yaşamındaki tek aşkı Armand Duval'in benzersiz aşklarının öyküsünü anlatırken; döneminin ahlak değerlerini çağının çok ilerisinde bir perspektifte tartışıyor.  

1850’ler Paris’i bir rüya kentidir aslında. Şıklığın, eğlencenin, coşkunun egemen olduğu Paris müzikhollerinden birinde filizlenen bu “aşk öyküsü”, Tiyatro Kedi’nin müzikal uyarlamasında; şarkıyı/dansı/hüznü bir arada harmanlıyor.Aleksandre Dumas-Fils’in romanından İpek Kadılar’ın oyunlaştırdığı  ve şarkı sözlerini yazdığı müzikalin, besteleri Cenk Taşkan’a ait.  

Hakan Altıner 'in sahneye koyduğu Kamelyalı Kadın'da Orkestra Kedi’yi, müzikalin müzik direktörü ve şef Selim Erdem yönetiyor.Müzikalin en keyifli özelliklerinden biri , tüm sanatçıların seslendirdiği özgün bestelerin yanı sıra; Selçuk Alagöz’ün söylediği dönem Fransız şarkıları…           

Özgün koreografiler ve dönem danslarıyla bezeli müzikalin koreografı Nur Sonbahar. Yüzlerce kaynak araştırılarak oluşturulan dönem kostümlerinin tasarımı ise Günnur Çaras’a ait.

Oyunda; 156 yıldır, tazeliğini koruyan bu emsalsiz aşk öyküsünün kahramanlarını Hande Subaşı ile Bora Gencer canlandırıyorlar. Türk tiyatrosunun deneyimli oyuncuları Suna Keskin İle Tarık Papucçuoğlu’na, Sertaç Ekici, Zeynep Aşkar, Melda N. Güler, Rabia Kaya, Şahin Dedemen’den oluşan Tiyatro Kedi’nin genç kadrosu eşlik ediyor.

- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT