Kanadı Kırık Bir Kuş Misali

Kanadı Kırık Bir Kuş Misali

Tarihler: 19 Ocak 2021 Salı ~ 19 Ocak 2021 Salı 19 Ocak 2021 16:00

Yer: İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne

Ücret: 1. Kategori - 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2021 ~ Oca 19, 2021
Türk sanat tarihinin ilk sinema ve tiyatro kadın starı oyuncu, yönetmen, yapımcı Cahide Sonku’nun zirveden dibe hayat öyküsüne tiyatral bir bakış.

Oyunumuz düşüşe geçtiği yıllarda her akşam mesken edindiği Beyoğlu’nun arka sokaklarında bitişe yakın bir Cahide Sonku’nun görünümüyle başlar ve bir dizi flasback anlatım biçimi ile genç bir kız iken başvurup şans bulduğu ve adım adım yükseldiği Darülbedayi yıllarından tutunda, Talat Artemel, tütün tüccarı İhsan Doruk ve Cahit Irgat gibi erkekler ile yaptığı fırtınalı evliliklere, kocasının kendisine biricik kızı Ender’i göstermemesinden, Muhsin Ertuğrul’un ömür boyu ona kanat gerişine, kurmuş olduğu Sonku Film’in Zeki Müren’li Beklenen Şarkı Filminden tutunda Cahitler Tiyatrosuyla Anadolu’yu karış karış gezmesine, sonun başlangıcına, içkinin koskoca bir yıldızı, bir efsaneyi nasıl yerle bir ettiğine ve son olarak da öldüğü güne kadar seyirciyi soluk soluğa hatıralar galerisinde dolaştıran bir eserimiz var, Eray Yasin Işık imzalı. 

Oyunumuzun önermesi, bugün bile hatta en çok da günümüzde bir ibret-i alem yaşam öyküsüne yargılamadan ışık tutarak çağdaşımız olan herkese insanın iradesi ve zaaflarıyla boğuşmasından her zaman galip gelemeyeceği, yaşamın seçimlerimizin bir sonucu olduğu gerçeğini vurgulamak ve bir yıldızın şaşalı ve baş döndürücü zirvelerden yere çakılışının acısını seyircimize hissettirmek olacaktır. Oyun bitip de salonu terk ederken herkesin sahip olduğu yeteneklerine, mesleğine, kendisine ve sevdiklerine sıkı sıkıya tutunması gerektiği ve kendisine şunu sormasını isteriz; Ben, beni, özenle taşıyabiliyor muyum?

Yazar:
Eray Yasin
Işık Yöneten: Çiğdem Tunç 
Yönetmen Yardımcıları: Alper Çorumluoğlu 
Süpervisör: Ersin Ökten 
Işık Tasarım: Yüksel Aymaz 
Müzik: Nida Şan 
Koreografi: Şebnem Erdener 
Dekor: Adnan Güven 
Kostüm: Sevcihan Çorumluoğlu 
Afiş Fotoğrafı ve Tasarımı: Alper Çorumluoğlu

Oyun: Yetişkin Tiyatro Oyunu / +10 yaş / II Perde / 120 dakika 
Oyuncular: Çiğdem Tunç – Bertan Dirikolu – Sema Aras – Deniz Salman – Deniz Değirmenci -Alper Çorumluoğlu – Şebnem Erdener – Alp Balkan – Savaş Özkartal – Arif Boztepe – Derin Barutçugil 


- YERLER NUMARASIZ OTURMALIDIR.- Etkinlik Oturma Planı, COVID-19 kurallarına göre düzenlenmiştir.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.- Ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılması zorunludur. Maskesini takmadığı tespit edilen misafirlerimiz uyarılacak, uyarıları dikkatealmayanlar alanının dışına alınacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT