Kanlı Nigar Müzikali

Tarihler: 23 Ekim 2021 Cumartesi ~ 23 Ekim 2021 Cumartesi 23 Ekim 2021 19:00

Yer: Batıkent Meydan AVM Sinan Bengier Sahnesi Tiyatro Salon

Ücret: - 79.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2021 ~ Eki 23, 2021
Kanlı Nigar Müzikali,  Batıkent Meydan AVM Sinan Bengier Sahnesi Tiyatro Salonu sahnesi'nde 8.sezonu ile sizlerle...

Geleneksel Türk Tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosunun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, Tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.
Fakir bir ailenin kızı olan Nigar zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkes ile birçok sorun yaşayan, birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında… Her ne kadar her şeyi yaşamışsa da bir şekilde buna dur demenin yolunu hep arıyor ve sonunda da kendi sistemini yazıyor Nigar.
Kadının fendi erkeği yendi düşüncesinin dramatik bir işleme ile ön plana çıkartıldığı oyunda, Nigar, hayatın her yükünü en ağır şekilde taşımış olan bir kadın. Ama sonunda hayat ona taşımayı da öğretiyor.
Aksaray’da ki yangında evi yanan Nigar, Saka Abdi aracılığı ile İstanbul’un temiz bir mahallesine şirin bir konağa taşınır. Konağın sahibi Agâh Efendi, Nigar’ın soylu bir aileden gelen namuslu dul bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Oysa o nice canlar yakmış nice ocaklar söndürmüş doğru basmaz çil horozun kızı cihan yandı Kanlı Nigar’dır. Alacaklıları çok geçmeden Nigar’ın izini bulacaktır. Bu arada Nigar’ın da Agâh Efendi ile görülecek bir hesabı vardır. Agâh Efendi, Nigar’ın kim olduğunu da, evinde ne işler çevirdiğini de uzun zaman bilmez. Ancak Saka Abdi’nin kuyruk acısı nedeni ile mahalleliyi ayağa kaldırması sonucunda Nigar’ın kimliği tekrar ortaya çıkar. Bu arada Nigar’ın öz kızı Bedide, Agâh Efendinin Narçın adlı kalem Efendisi oğluna gönlünü kaptırır ki bu da öykü içinde öykü giriftliği sağlar oyuna. Aynı zamanda Nigar’ın eski müşterilerinden ve alacaklılarından mahalli tipler eve gelmeye başlarlar, yasam boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, evine gelen adamlara çeşitli tuzaklar kurarak onları zor duruma sokar.

2.40 dakika süren Kanlı Nigar, günümüze kadar en yalın haliyle gelen nadide eserlerden biridir.

Tür: Müzikal / Komedi
Yazan: Sadık ŞENDİL
Işık Tasarım: Efecan FİDAN
Orkestra: Ömer Can Bolluk (Klarnet), Okan Sezik (Perküsyon) Hüseyin Sezik (Kanun)
Oyuncular: Gizem Cengiz, Abdullah Yüksekcan, Yakup Öztürk, Oktay Ayaz, Kübra Korkmaz, Gizem Aydıngöz, Eylül Çakıroğlu, Mehmet Göre, Osman Yaşar, Mert Yeldan, Adem Güngör, Okan Çakmak, Gökçe Aydın, Fevziye Aygün, Muhammed Ali Çetinkaya, Makbule Arı, Simge Gülhan


- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kamera ile çekim yapmak yasaktır.- Katılacağınız etkinlik boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın pandemiyle mücadele için oluşturduğu COVID-19 hijyen ve sağlık kurallarına uymanızı rica ediyoruz. - Yukardaki kurallara uygun davranmayan sanat severler yetkililer tarafından etkinlik alanından uzaklaştırılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT