Karagöz Gösterisi "Sihirli Lamba"

Tarihler: 28 Şubat 2021 Pazar ~ 28 Şubat 2021 Pazar 28 Şubat 2021 22:59

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: - Tam 18.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2021 ~ Şub 28, 2021
Yapı Kredi Kültür Sanat’ta açılan “Karagözüm İki Gözüm” sergisi kapsamında birbirinden renkli Karagöz gösterileri her yaştan izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Karagöz Gösterisi, 
Çevrimiçi biletli gösteri
“Sihirli Lamba” 

Yazan, Yöneten,  Kukla Tasarımı: Cengiz Özek
Video Tasarım: Ömer Can Kulakcı

20:00
Biletix online (seyretix)

Cengiz Özek’in yazıp yönettiği oyun, “Günümüzde Karagöz oyunu nasıl olmalı?” sorusuna bir cevap niteliği taşıyor. Geleneksel gölge tiyatrosu öğelerinden yola çıkarak kurgulanan oyunda Oyunda parmak kadar ufalan Karagöz’ün başına gelen komik olaylar anlatılıyor. Karagöz; fare, yılan, leylek, kurbağa, karga gibi hayvanların ve lamba cininin karşısında derdini anlatmaya çalışıyor. Danimarka’lı ünlü Andersen’in “Parmak Kız” ve Alaeddin’in Sihirli Lambası” hikâyelerinden yola çıkılarak hazırlanan oyunda, Hacivat, Karagöz’e eski bir lamba getirir. Temizlerken içinden bir cin çıkar, Karagöz’den üç dilekte bulunmasını ister. Ancak Karagöz o kadar kararsızdır ki, haklarını gereksiz isteklere harcar. Aklına gelmeyen şey ise, hakları bittiğinde cüce kalması ve sihirli lambasını kaybetmesidir. Bir başparmak kadar kalan Karagöz, maceralarla dolu bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta karga, kurbağa, yılan, köstebek, fare, leylek, Karagöz’e eşlik eder. Eline geçen fırsatları boşa kullanmış olsa da Karagöz kıssadan hisse çıkararak dostluğun her şeyden daha kıymetli olduğunu anlıyor. Bakalım Karagöz sihirli lambasını bulup, cücelikten kurtulabilecek mi?

23. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında ilk defa gösterimi yapılan “Sihirli Lamba”, “Karagözüm İki Gözüm” sergisi kapsamında yeniden seyircisiyle buluşuyor.

* Gösterinin biletleri Biletix üzerinden satın alınabilir. Bilet satışları, gösterinin başlamasıyla birlikte sona erecektir. Gösterimi izlemek için kullanacağınız online etkinlik izleme kodunuz, Biletix tarafından satın alma sırasında kullandığınız e-mail adresinize gönderilecektir. Size özel online izleme kodunu seyretix.com sitesindeki “erişim konu” (Access code) alanına yazarak gösteriyi izleyebileceksiniz. Gösterim 28 Şubat 2021 Pazar günü saat 24:00’e kadar yayında kalacaktır.

- Online gösterim 16 Şubat saat 20:00 itibariyle başlayacak ve 28 Şubat saat 24:00'e kadar www.seyretix.com adresinden yayınlanacaktır.- Online gösterimi izlemek için kullanacağınız online etkinlik izleme kodunuz, Biletix tarafından kullandığınız e-mail adresinize ayrıca gönderilecek ya da Biletix tarafından size gönderilen onay mailinde yer alacaktır.- Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve online izleme kodunuz aynı zamanda, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde de bulunmaktadır.- Biletix'ten almış olduğunuz online etkinlik izleme kodunuzu, seyretix'de bulunan access kod (erişim kodu) alanına yazarak yayını izleyebilirsiniz.- Etkinlik izleme kodunuzun size iletilebilmesi için biletinizi satın alırken güncel e-mail ve cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Katılıma dair bilgiler biletiniz üzerinde ve konfirmasyon ekranında yer alacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT