Kare

Tarihler: 15 Haziran 2011 Çarşamba ~ 17 Haziran 2011 Cuma 15-16-17 Haziran Saat: 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Garajİstanbul

Ücret: Tam: 25,00 TL İndirimli: 20,00 TL Öğrenci: 15,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Garajistanbul Gişe

Adres: Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sok. No:11 A, 34433 Galatasaray-Beyoğlu / İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 15, 2011 ~ Haz 17, 2011

Samuel Beckett’in bir çok oyununda ‘sahne üstü’, yaşayanların ölümü kavramaya çalıştığı, kazandığını varsayanların yenilgiye yazgılı olduğu bir dünyanın metaforu gibidir. O anda sahnede olan oyuncu/karakterler kurallarını anlamaya çalıştığı dünyanın içinde tüm olasılıkları tüketerek şaşkınlık ve bitmişlik duygusuyla varlıklarını sürdürme gayretindedirler.

‘Kare’ ‘sahne üstü’nün bir geometrik biçimdeki temsilidir.

‘Quad’ ilk olarak 1984’de, diğer oyun ‘Ben Değil’ 1973’de Londra’da Faber and Faber’de yayınlanmıştır. “Kare” ise, bu iki kısa oyununun birlikte düşünülerek tasarlanan gösterinin adıdır. Samuel Beckett’in tiyatro yazını içinde pek öne çıkmayan bu iki oyununu ele almamızın nedeni, herşeyden once o günlere kadar alışıla gelen tiyatro anlayışına aykırı duran oyun metinlerinden olmasıydı. Oyunlardan biri sözsüz bedenlerin etkinliğiyle ilgili olmasına karşın diğeri bedensiz sözün varlığına ilişkin gibi gözükmesi.

“Kare” Samuel Beckett’in son dönemlerinde tiyatroya yaklaşımını anlama çabası olarak değerlendirilmelidir.

Tiyatrolokomotif, ODTÜ Oyuncuları içinde özel projeler üretmek üzere A. Bülent Acar’ın bir araya getirdiği bir ekiptir. Bu isim ilk kez, "Biennale Bonn: Bosporus 2008" etkinliğine, Peter Handke`nin "Kaspar" adlı oyunundan uyarlanan "Yaban Çocuk" oyunuyla katılırken kullanıldı. Daha sonra sırasıyla 2010’da "ODTÜ Oyuncuları`nın 50. Yılı" kutlamaları için sergilenen Slawomir Mrozek`in "Açık Denizde" oyunu yapıldı. Son çalışma “Kare” ise "İstanbul 2010 Kültür Başkenti, Sanat ve Arzu Seminerleri" kapsamında, Ulus Baker’in anısına sergilenmek üzere hazırlanmıştır.

Yazan: Samuel Beckett
“Quad” Çeviri: Can Gündüz
“Ben Değil” Çeviri: Mehmet Uğur
Yöneten: A. Bülent Acar
Müzik: Ali Erel
Kostüm: Tennur Baş, Handan Çelik
Kamera: Batur Gökçeer
Video Yapım: Mehmet Uğur
Teknik Ekip: Ziya Can, Elif Aydın, Barış Şıri, Can Sarıkaya ve tüm ekip.
Oynayanlar: Ayşe Dinçer, Filiz Bozkuş, Ceren Özcan, Utku Kaya

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT