Katletme Üzerine Bir Oyun Denemesi

Tarihler: 28 Mayıs 2011 Cumartesi ~ 28 Mayıs 2011 Cumartesi 21-28 Mayıs Saat: 19:00 ve 21:00 - Saat: 19:0

Yer: Mekân.ARTI

Ücret: Tam: 25,00 TL, İndirimli: 15,00 TL

Nereden Alınır: Mekan.Artı Gişe

Adres: Üftade sok. 31/A Harbiye-İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 224 57 56

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2011 ~ May 28, 2011

Kanunlar… Kurallar… Kişisel haklar… Özgürlükler… Adalet kavramı… Eşitlik… Yaşama hakkı... Vatandaşlık hakları… Düşünce özgürlüğü… Demokrasi… Medeniyet… Barış…

Yarattığımız bütün bu kavramların yaşamımıza etkisi nedir? Bizi daha medeni, yaşamı daha huzurlu ve sakin kılarken insan içinde dizginlenen dürtüler nelerdir? Tüm bu kavramların zaman zaman sadece kelimelerden ibaret olduğu düzen içinde adalete aykırı davranan suçlu, kişisel hakları görmezden gelenler gerici, özgürlük karşıtı olmak kabul edilemez olarak adlandırılırken, kimilerinin bastıramadığı güdüleri sadece televizyon haberlerinde mi ortaya çıkıyor?

Beyaz ekranda işkence eden asker aslında bize ne kadar uzak… yoksa değil mi? Acı vermek, can yakmak, canının yanması, yaralama, işkence etme, işkence görme, yok etme, öldürme, öldürülme, katil olma, maktul olma… Medeni bir insanın yapmayacağı, yapmaması gereken, uzak durulması uzun yıllar boyunca öğrenilmiş, öğretilmiş davranışlar… Ama gerçekten uzak mıyız? Aynadaki yüzün katil olma potansiyeli nedir? Birini öldürmek ne kadar mümkün? Yok etmek ne kadar zor? Peki insan neden yok eder?

Tiyatro Artı’nın yeni oyunu Katletme Üzerine Bir Oyun Denemesi toplu katliamlardan yola çıkarak bireyin içindeki öldürme güdüsünü güç dengeleri üstünden irdeliyor. Oyunun yönetmeni Ufuk Tan Altunkaya “Toplu katliamlardan yola çıkarak oluşturduğumuz bu projenin dramaturji aşamasında yok etme ve güç arasındaki dikkat çekici bağlantı çıkış noktamız oldu.

Amacımız yeni teknikler deneyerek bunu daha etkileyici hale getirmekti.” sözleriyle düşüncelerini belirtirken; oyunun bilimsel makalelerden yola çıkılarak oluşturulan metininde bireyin yok etme, öldürme, yok edilme biçimleri sahnede çeşitli denemelerle sunuluyor. Oyunda denenen sahneleme teknikleriyle insanlığın “katletme” eylemine karşı takındığı tavırların her birine seyirci de katılıyor. Bu oyunda izleyen olmak cesaret istiyor.

Kurgu: Tiyatro Artı
Konsept, Metin, Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya
Dramaturg: Ayşe Betül Altındal
Proje Sorumlusu: Tuğçe Kanbur
Oyuncular: Berrin Karabaş, Cansu Dağ, Efe Can Erdal, Filiz Polat, Murat Baykan, Özgür Özgencer, Tutku Erten, Utku Kara

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT