Kebap

Tarihler: 31 Ocak 2009 Cumartesi ~ 31 Ocak 2009 Cumartesi 31 Ocak Cumartesi Saat 15:00 - Saat: 15:0

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: http://www.vedigerseyler.com

Adres: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2009 ~ Oca 31, 2009

“KEBAP” Hakkında
Romanya’yı terk edip yurt dışında zengin olmaya giden Madalina kendini Dublin’de bir kebapçıda çalışırken bulur. Erkek arkadaşının ise Madalina için daha büyük hayalleri vardır! İnternet üzerinden bütün dünyaya yayın yapacak ve binlerce kişi tarafından izlenerek pazarlanacaktır. Bu yeni bir başlangıçtır ve en azından bunun kendi ülkesindeki sefaletten iyi olduğunu düşünür. Göç ve umutların onu fahişeliğe kadar giden bir yola sokacağını hiç hesaba katmamıştır oysa…
CĂRBUNARIU’nun “Kebap” adlı oyunu göç olayının sert gerçekleri ve insanların “daha iyi bir yaşam” için nelerden vazgeçmeye hazır olduğuyla ilgili bir oyun. “Kebap” çağdaş tiyatro yazınına dünyaca ünlü oyun yazarları kazandıran, Londra’daki Royal Court Tiyatrosu’nun desteğiyle tasarlanmış ve yazılmış.

GIANINA CĂRBUNARIU: ROMANYA’NIN KURAL TANIMAYAN OYUN YAZARI İSTANBUL’DA!
Toplum içi çatışma ve zıtlıklara sert bir dille dikkat çeken Romanyalı oyun yazarı Gianina CĂRBUNARIU; “Ve Diğer Şeyler Topluluğu” tarafından düzenlenen “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında İstanbul’a geliyor.

Oyunlarını 25 – 30 yaş arası gençliğe yönelik yazan CĂRBUNARIU; bu jenerasyonun kendi derdini metaforsuz ve dolaysız anlatma isteğinin altını çiziyor. Göç ve işsizlik gibi güncel toplum sorunlarına değinen yazar, oyunlarında mağdur olmuş masum gençlik yerine, hayatları ve dünyadaki konumları için savaşan mücadeleci gençlere yer veriyor. CĂRBUNARIU, gazetelerde yer alan günlük olayların sansasyonel özelliklerinden çok oluşum nedenlerini irdeliyor.

İstanbul’a ilk kez gelen CĂRBUNARIU, tarihlerinde GalataPerform’da gerçekleştirilecek oyun yazarlığı atölyesi ile yerli oyun yazarlarıyla bir araya gelecek. Oyun yazarlığı atölyesine katılım için rezervasyon yaptırmak yeterli.
31 Ocak 2009, Cumartesi günü saat 15:00’te ise; ödüllü oyun yazarı Gianina CĂRBUNARIU’nun, “Kebap” adlı oyununun okuma tiyatrosu Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Tiyatro Salonu’nda ücretsiz olarak seyredilebilecek.
İsteyen katılımcılar, etkinlik öncesi 13:00 – 13:20 – 13:40 ve 14:00 saatlerinde Taksim – AKM önünden kalkacak Bilgi Üniversitesi servisi ile Dolapdere Kampüsü’ne ulaşabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT