Kimseye Bir Şey Söylemeyeceğim

Tarihler: 16 Nisan 2015 Perşembe ~ 16 Nisan 2015 Perşembe Saat:20:00

Yer: Hayal Perdesi Beyoğlu

Ücret: Tam 34.50 TL, Öğrenci 24.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşelik Sokak. No:10 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 10 48

Faks: 0212 245 63 13

Web: http://http://www.hayalkahvesibeyoglu.com

E Posta: info@hayalkahvesibeyoglu.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2015 ~ Nis 16, 2015

Görmeyeri'nin yeni yapımı Kimseye Birşey Söylemeyeceğim nisan ayında Hayal Perdesi Beyoğlu Sahnesi’nde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oyun 1964 yılında Amerika'da gerçekleşen Kitty cinayetinden esinle yazılmış ve kurgulanmış bir hikâyeye sahip. “Şu an üzerimde kırmızı bir gecelik var... Omuzlarımdan dökülüyor. Tırnaklarımda kırmızı oje. Dudaklarım Kan kırmızısı. Tenim yumuşacık. Rengini merak ediyor musun?”

Proje’nin ilgi çeken diğer yanlarından biri de, Türkiye’de Seyirci etkisi ve Kitty cinayetine ilk kez bir tiyatro yapımı ile yaklaşılıyor olması. 

“Telekız, matematik defterinde yazan notu okuyor. Saat gecenin üçü, etraf karanlık. Sessizliği bozan, düşünceli bir kadının ayak sesleri. Canlı sohbet hattında 18 yaşını henüz doldurmuş bir telekız. Diğer ucunda, evli bir adam ve her zaman olduğundan daha çok ihtiyacı var yabancı biriyle konuşmaya...”

Görmeyeri, ilk yapımlarında da aile içinde şiddeti, kadın ayrımcılığını ve mahalle baskısı temalarını işlemiş, eleştirmenlerin ve seyircilerinin dikkatini çekmişti. Ülkemizde kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığı bu dönemde özeleştirimizi yapmamız gerektiği sinyalini veren topluluk, bu projeleri ile dünya toplumlarının gitgide batağına sürüklendiği duyarsızlaşmaya iyi bir eleştiri getireceğe benziyor. 

“Oyun, bir kadının sokak ortasında katiline yalvarışını, aynı anda iki yabancı sesin  birbirine tutunmalarını, geriye akmaya başlayan anı labirentinde, genç çiftin kayboluşlarını anlatıyor. Oyun, kendi hayatlarının beta mega dalgalarını duyumsamak istemeyenler için yeryüzünün bilinen en eski işkencesi...”

Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini, topluluğun kurucusu ve ilk yapımlarından da tanıdığımız Uğur Küçükdağ yapıyor. Bahar karakterini Nihan Aypolat oynarken, Telekız karakterinde Nihan Demirelli'yi göreceksiniz. 

“...Seni unutmak bir dili unutmak gibi...”

Aslında ‘Kimseye Birşey Söylemeyeceğim’ için söylenebilecek çok şey yok. Seyretmek için salonda yerinizi aldığınızda anlatılmak istenen şeye dönüşeceksiniz. Psikoloji tarihi 50 yıl önce buna "Seyirci Etkisi (Bystander Effect)" dedi. Topluluğun söylediği ise;"Aklınızdan 45 dakika tutup bitene kadar gözlerinizi kapatmayın! Ve lütfen çıktıktan sonra kimseye bir şey söylemeyin..."

Yazan & Yöneten: Uğur Küçükdağ
Dekor ve Sahne Tasarımı: Büşra Şen
Kostüm Tasarımı: Muhammet Özdemir
Fotoğraf & Video & Teaser: Özge Yılancı
Müzik: Bulb, John Beltran, The Dead Company
Yönetmen Yardımcıları: Dilem Doruk Becerik, Okan Demir
Grafik Tasarım: Hamdi Uyak
Oynayanlar: Nihan Aypolat, Nihan Demirelli, Uğur Küçükdağ, Basın Danışmanı, Aslınur Sarıca

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT