Kırmızı Başlıklı Kız (Çocuk Oyunu)

Tarihler: 15 Kasım 2008 Cumartesi ~ 15 Kasım 2008 Cumartesi 15 Kasım Cumartesi Saat 15:30, 29 Kasım Cumartesi Saat 11:00 - Saat: 11:0

Yer: SGM Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Ücret: İndirimli 7 YTL / Tam 10 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve SGM Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Üniversitesi, Orhanlı Tuzla İstanbul Tuzla İstanbul

Telefon: htpp://sgm.sabanciuniv.edu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2008 ~ Kas 15, 2008

Dünyanın en ünlü masallarından Kırmızı Başlıklı Kız, Tiyatro Akkaş`ın gözünden tiyatro sahnesine yansıyor.
Murat, kitap okumaktan nefret etmektedir. Öyle ki kitap okumamak için türlü bahaneler uydurmaktan geri kalmaz. Bir gün öğretmeni, sınıftaki herkesin bir arkadaşıyla haftasonu tatilinde kitap okumaları için ödev verir; ancak Murat, kitap okumamakta diretir. Oğullarının kitap okumamasına üzülen anne ve babası, Murat’ın sınıf arkadaşı Yıldız’dan yardım isterler. Murat’a kitap okumayı sevdirmek için güzel bir plan kurulur.

Planın parçası olarak önce hep birlikte pikniğe gidilir. Yemekler yendikten, oyunlar oynandıktan sonra Yıldız kitap okumaya başlar. Murat’ın birden keyfi kaçar ve Yıldız’ı dinlemek bile istemez. İşte o anda garip şeyler olmaya başlar ve Murat gördüklerine inanamaz. Yine planın bir parçası olarak Yıldız’ın okuduğu kitapların masal kahramanları sahnede belirir ve Yıldız’ın okuduğu masalı canlandırmaya başlarlar.

İlk masal “Ağustos Böceği ile Karınca”, çalışmanın önemini vurgular. İkinci masal ise “Mutsuz Prens”tir. Mutsuz Prens, doktordan ve gözlük takmaktan korkulmayacağını anlatır. Üçüncü kitap ise “Kırmızı Başlıklı Kız”dır. Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesine giderken yolda önce “Pamuk Prenses” ile karşılaşır ve ondan çiçek yetiştirmeyi öğrenir.

Sonra “Çizmeli Kedi” ile karşılaşan Kırmızı Başlıklı Kız, ondan da başkalarına ait olan eşyaların izinsiz alınamayacağını öğrenir. Ve sonunda büyükannesinin yerine Kurt’la karşılaşan Kırmızı Başlıklı Kız, Kurt’a sevginin ve arkadaşlığın önemini anlatır. Böylece Kurt, başkalarına zarar vermek yerine arkadaş olmayı öğrenir. Mutlu sonla biten Kırmızı Başlıklı Kız masalı, okumayı sevmeyen Murat’ı çok etkilemiştir.

Yıldız’ın okuyacağı diğer kitap ise “Uyuyan Güzel”dir. Murat, bu masalın kahramanlarını da sahnede görür. Bir süre sonra planın bir parçası olarak Yıldız, okumaktan yorulmuş gibi yapar ve okumaya ara vererek eve gider. Kitap okumayı sevmeyen Murat, dayanamaz ve masalın sonunu öğrenmek için okumaya başlar. Birden kendisini masal kahramanlarının arasında ve kitap okurken bulur. Anne babası ve arkadaşı Yıldız sayesinde okumayı çok sevmeye başlayan Murat, daha önce yaptıklarından dolayı herkesten özür diler ve bundan sonra her gün mutlaka kitap okumaya zaman ayıracağına söz verir.

Yazan ve Yöneten: Serhat Akkaş
Oyuncular: Serhat Akkaş, Nurdan Akkaş, Ayşe Turan, Pervin Karademir, Metin Avcı, Ömer Karademir, Şule Çetinkaya
Tiyatro Akkaş

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT