Kocasını Pişiren Kadın

Tarihler: 17 Ocak 2022 Pazartesi ~ 17 Ocak 2022 Pazartesi 17 Ocak 2022 20:00

Yer: Tatbikat Sahnesi Ankara

Ücret: - 80.00 TL - Öğrenci 70,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2022 ~ Oca 17, 2022
Kocasını Pişiren Kadın, 17 Ocak akşamı Tatbikat Sahnesi'nde sizlerle...

“Kocasını Pişiren Kadın” (The Woman Who Cooked Her Husband) çağdaş bir yazar olan, oyuncu ve yönetmen olarak da dikkat çeken, çok yönlü tiyatro insanı Debbie Isitt’in elestirmenlerce en basarılı bulunan oyunu.

Kocasını Pişiren Kadın, geçmişte öğrencim, asistanım, çalışma arkadaşım ve Türkiye’de Devlet Tiyatrolarının değerli sanatçılarından olan, ancak ne yazık ki gencecik yaşında aramızdan ayrılan sevgili Yasemin Erbulun’dan bizlere kalan tatlı bir hatıra aynı zamanda.

Kocasını Pişiren Kadın, trajik olanla gülünç olanı, bir diğer deyişle tiyatronun ağlayan/ağlatan ve gülen/güldüren yüzünü bir araya getiren, kara komedi türünün basarılı bir örneği olarak dikkatleri üzerine çekmiş, İngiltere’nin ünlü West End tiyatroları başta olmak üzere bir çok ülkede sahnelenmiş ve çok sayıda dile çevrilmiştir...

Yazar ve yönetmen olarak Debbie Isitt’in basarısı, olağan durumları sıra dışı bir üslupla anlatabilmesine bağlıdır. 

Sosyal alanda iyi bir gözlemci, bir aktivist ve feminist olan Isitt, oyunlarında, özellikle de “Kocasını Pişiren Kadın"da , kadın-erkek ilişkilerine farklı bir bakış açısı ile yaklaşmış, trajik olanla komik olanı ustalıkla harmanlamıştır.

Eğlenceli bir üsluba sahip olmasının yanı sıra, erkek egemen toplumda kadının yerini, kadına biçilen rolü ve toplumsal dayatmaları sorgulayan oyun, tematik olarak feminist tiyatro hareketinin bir uzantısı sayılabilir. Biçimsel olarak, 20. Yüzyılın avant-garde çizgide gelişen tiyatro anlayışının anlatım olanaklarından yararlanan oyun, grotesk üslubu ve parodiyi içeren eleştirel tutumuyla sahnelemede bir çok olanak sunmaktadır. Kadın sorunlarına traji-komik biçimde ve yazarın özel üslubuyla yaklaşan bu oyunu, eğlenceli olduğu kadar dikkat çekici söylemiyle beğeninize sunmak büyük bir mutluluk ve kıvanç...

Bu oyun genç yaşta aramızdan ayrılan ögrencim ve çalışma arkadaşım Yasemin Erbulun’a ithaf edilmiştir.

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Etkinlik başlamadan yarın saat önce etkinlik mekanında olunması gerekmektedir.- Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.Geç kalan izleyiciler için bilet iadesi yapılmamaktadır.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılmalıdır.- Organizatör etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade ederek içeri almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT