Kohelet

Tarihler: 24 Nisan 2010 Cumartesi ~ 05 Mayıs 2010 Çarşamba 24 Nisan ve 5 Mayıs Saat: 20.00 - Saat: 20:0

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Tiyatro Gişesi

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan İstanbul Caddebostan İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68 - 0534 572 59 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2010 ~ May 5, 2010

Amacı, git gide derin düşünmekten uzaklaştıran popüler kültüre karşı bir akım oluşturmak ve izleyiciyi sadece eğlendiren değil, ama doyuran ve hayatın nihai sorularını düşündürmeye iten eserler sahnelemek olan Tiyatro 6 Unsur’un ilk prodüksiyonu Caddebostan Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak olan “Kohelet” adlı oyun.

Tiyatro 6 Unsur, ismini Aristoteles’in bir tragedyanın sahip olması gerektiğine inandığı altı unsurdan almıştır. Bunlar; görsel etki, karakter, düşünce, sözel ifade, ezgi ve öyküdür.

Oyunun Özeti:
Profesör Doktor Ahmet YILDIRIM dünyaca tanınan bir düşünür ve yazardır. İstanbul’da saygın bir üniversitede edebiyat ve felsefe dersleri vermekte, bir gazetede köşe yazarlığı yapmakta ve her hafta kendi televizyon programında güncel konuları irdelemektedir. Yeni yazdığı bir kitap için araştırma yaparken, Kral Süleyman tarafından M.Ö.1400’lü yıllarda yazıldığına inanılan “Kohelet” adlı bir kitap ile karşılaşır. Kral Süleyman, binlerce yıl önce Ahmet’in hislerini İfade etmiş ve tüm ihtişamının içinde ‘boşların boşu, her şey boş, bomboş!’ diye ilan etmiştir.
Ahmet’in eşi Sevgi’de sessiz sessiz acı çekmektedir ve artan bir şekilde Ahmet’in artık onu sevmediğine inanmakta, tüm gelecek ümitlerini yitirmeye başlamaktadır. Tutkulu bir aşkla başlayan ve git gide soğuyan evlilikleri ve sessizleşen evleri, Sevgi’nin bir sanat kursunda tanıştığı alımlı Şirin ve kendisini yoktan var etmiş zengin bir iş adamı olan eşi Alp’in onları ziyarete gelmeleri ile sarsılır. Durmadan çalan telefonlar şok suçlamalara ve tartışmalara yol açar. Ahmet ve Sevgi en korktukları acıları ile yüzleşmek zorunda kalır ve etraflarını saran karanlığın en derinlerinde güçlü bir ışık kaynağı bulurlar.
Kohelet, Ahmet ve Sevgi’nin bir birlerine olan sevgilerini yeniden keşfetmeleri sürecinde izleyiciyi kendi kalplerinde sessiz sessiz yatan, sormaktan bile korktukları sorularla yüzleşmeye iter. Bir yazarın sorduğu gibi, “İnsan yaşamı nedir? Sonsuzluğun kalp atışında bir çarpıntı mı? Doğumla başlayan ve ölümle biten bir çığlık mı? Ne sevincin, ne sevginin, ne ışığın, ne barışın ne de bir kesinliğin olduğu misafirperverlikten uzak bir kıyıda geçen kısa ve fırtınalı bir yolculuk mu? Ya da.. Yoksa, bunun ötesinde bir şey mi?”

Yazan: Ziya Meral
Yöneten: Çetin Akcan
Oyuncular: Çetin Akcan, İlter Akçebe, Melih Ekener ve Emel Alnady

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT