Kohelet

Tarihler: 18 Ekim 2010 Pazartesi ~ 18 Ekim 2010 Pazartesi 18 Ekim Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CKM Gişe

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 18, 2010 ~ Eki 18, 2010

POPÜLER KÜLTÜRE BAŞKALDIRI MANİFESTOSU BİR OYUN

KOHELET PERDE AÇIYOR!

İlk kez Nisan ayında sahnelenen oyun büyük ilgi toplamış ve izleyicileri tarafından uzun alkışlar, kahkahalar ve gözyaşları ile ödüllendirilmişti. Kohelet yeniden Caddebostan Kültür Merkezi’nde bu sezon ilk kez perdelerini açıyor..

Gündelik hayat koşuşturmacalarının içinde fark etmeden tükettiğimiz yaşamın değerini bizlere hatırlatan bu oyunu kaçırmayın. Tiyatro 6 Unsur’un ilk prodüksiyonu “Kohelet” Caddebostan Kültür Merkezi’nde bu sezon ilk kez 18 Ekim Pazartesi saat: 20.30`da seyircisiyle buluşacak.

Profesör Doktor Ahmet Yıldırım (Çetin AKCAN) dünyaca tanınan bir düşünür ve yazardır. İstanbul’da saygın bir üniversitede edebiyat ve felsefe dersleri vermekte, bir gazetede köse yazarlıgı yapmakta ve her hafta kendi televizyon programında güncel konuları irdelemektedir.

Ancak, ekranda onu izleyenlerin, okuyanların ve dinleyenlerin bilmedikleri derin bir acı Ahmet’i sahip oldugu tüm bilgilerin, kazandığı tüm ödüllerin ve statünün hiç bir anlamı olmadıgına inandırmıştır.
Yeni yazdığı bir kitap için arastırma yaparken, Kral Süleyman tarafından M.Ö.900’lü yıllarda yazıldığına inanılan Kohelet adlı bir kitap ile karşılaşır. Kral Süleyman, binlerce yıl önce Ahmet’in hislerini ifade etmiş ve tüm ihtişamının içinde ‘boşların boşu, hersey boş, bomboş!’ diye ilan etmiştir.

Ahmet’in eşi Sevgi de (İlter AKÇEBE) sessiz sessiz acı çekmektedir ve artan bir sekilde Ahmet’in artık onu sevmedigine inanmakta, tüm gelecek ümitlerini yitirmeye baslamaktadır. Tutkulu bir askla baslayan ve git gide soğuyan evlilikleri ve sessizlesen evleri, Sevgi’nin bir sanat kursunda tanıştığı alımlı Şirin(Emel ALNADY) ve kendisini yoktan var etmiş zengin bir iş adamı olan eşi Alp’in (Melih EKENER) onları ziyarete gelmeleri ile sarsılır. Durmadan çalan telefonlar sok suçlamalara ve tartısmalara yol açar. Ahmet ve Sevgi en korktukları acıları ile yüzlesmek zorunda kalır ve etraflarını saran karanlıgın en derinlerinde güçlü bir ısık kaynagı bulurlar.

Kohelet, Ahmet ve Sevgi’nin bir birlerine olan sevgilerini yeniden kesfetmeleri sürecinde izleyiciyi kendi kalplerinde sessiz sessiz yatan, sormaktan bile korktukları sorularla yüzleşmeye iter. Bir yazarın sordugu gibi, “İnsan yasamı nedir? Sonsuzlugun kalp atısında bir çarpıntı mı?

Doğumla baslayan ve ölümle biten bir çıglık mı? Ne sevincin, ne sevginin, ne ısıgın, ne barısın ne de bir kesinligin oldugu misafirperverlikten uzak bir kıyıda geçen kısa ve fırtınalı bir yolculuk mu? Ya da.. Yoksa bunun ötesinde bir şey mi?”

KOHELET
Oyun 2 Bölüm
Yazan: Ziya MERAL
Yöneten: Çetin AKCAN
Oynayanlar: Çetin Akcan, İlter Akçebe, Melih Ekener, Emel Alnady

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT