Kontratak

Tarihler: 16 Aralık 2015 Çarşamba ~ 16 Aralık 2015 Çarşamba 16 Aralık 2015 20:30

Yer: Hayalhane

Ücret: - 18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal caddesi Sadri Alışık Sokak No:24 Kat:4 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 19 90

Web: http://www.tiyatrosporu.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2015 ~ Ara 16, 2015

Mahşer-i Cümbüş ailesinden ve aynı ekolün devamı olan Kontratak Doğaçlama Tiyatro Topluluğu, 16 Aralık'ta Hayalhane'de sahnede...

2012 yılının Ekim ayında kurulan Kontratak Doğaçlama Tiyatro Topluluğu, Mahşer-i Cümbüş ailesinin en büyük çocuğudur. Topluluk, doğaçlama tiyatronun gelenekçi ve yenilikçi formlarını deneylemeyi ve sonuçlarını seyircisiyle buluşturmayı yine doğaçlama tiyatronun kısa ve uzun biçimleri çerçevesinde yapmaktadır.

Kontratak, doğaçlama tiyatro gösterileriyle her çarşamba 20.30'da Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi'nde sahne almakta ayrıca bir çok üniversitede, festival ve şenliklerde, çeşitli bar ve komedi kulüplerde de seyircisiyle buluşmaya devam etmektedir.

Tiyatro Sporu

"Modern doğaçlama tiyatro"nun en keyifli oyun biçimlerinden biridir. Türkiye'de İlk kez 2002 yılında Mahşer-i Cümbüş tiyatro topluluğu tarafından sahnelenmiştir. Geniş kitlelerce sevilen gösteri binin üzerinde temsil yapmıştır.

Tiyatro Sporu gösterisi, oyuncuların iki takıma ayrılması ile başlar. Takımlar seyircilerden alınan çıkış noktalarıyla “shortform” adı verilen kısa turlar oynayarak birbirleri ile müsabaka ederler. Her turun çıkış noktasını seyirciler belirler ve oyunun sonunda izledikleri oyunlara puan verirler ve gösterinin sonunda bu puanlar toplanır. Bu yanıyla gösteri “interaktif” bir hale gelir. Ortaya bir galip ve bir mağlup çıkar ya da her iki takımın da puanları eşitse gösteri beraberlikle sonuçlanır.

Bu doğaçlama gösteride kendiliğinden (spontane) düşünme ve canlandırma, yanılsamayı kırma, kara mizah, ironi gibi unsurlar esastır. Önceden yazılmış ya da çalışılmış herhangi bir metin yoktur. Özel bir kostüm olmadan oyuncular gündelik kıyafetleri ile sahnede yer alırlar. Çıplak sahne oyuncunun ve seyircinin hayal gücü ile şekillenir.

“Tiyatro Sporu” gösterisinde Seyirci oyuncudan kopuk, karanlık salonda görünmez silüetler değil oyuncunun her an dokunabildiği, hissettiği ve onun gücünden yararlandığı sahne arkadaşıdır. Tiyatro Sporu gösterisi seyirciyle birlikte bir “oyun” un oluşturulmasını sağlar.
Bir “Tiyatro Sporu” gösterisi asla tekrar etmez. Herşey o anda ve orada olur. Her şey o oyuna ve o seyirciye özeldir. Bu sebeple her oyun birbirinden farklıdır.

Oyuncular: Fatih Günay, S.Sezgin Güvenç, Güray Özcan, Fatih Pestil
Doğaçlama müzik ve efekt uygulama: Mustafa Eraslan
Doğaçlama ışık uygulama: Deniz Gündoğdu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT