Korsan Çıkmazı

Korsan Çıkmazı

Tarihler: 20 Aralık 2019 Cuma ~ 20 Aralık 2019 Cuma 20.30

Yer: Endless Art Taksim

Ücret: Tam: 55 TL Öğrenci: 40 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: İnönü Mahallesi, Elmadağ Caddesi No:28 Şişli / İstanbul / Türkiye İstanbul

Telefon: 0(212) 232 80 80

Web: http://www.endlessarttaksim.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 20, 2019 ~ Ara 20, 2019
Nezihe Meriç Anısına “Korsan Çıkmazı” seyirci ile buluşuyor!

"Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk çağdaş kadın öykücülerinden yazar Nezihe Meriç'in (1925- 2009 ) vefatının 10. yıl dönümü anısına “Korsan Çıkmazı” seyirci ile buluşuyor.Nezihe Meriç’in 1962 yılında Türk Dil Kurumu Roman Ödülü’nü aldığı aynı adlı romandan uyarlanan Korsan Çıkmazı oyunu, “erdemin anlamının giderek sislendiği yeni zamanlarda…” erdemli insanın toplumdaki yerini bir kez daha anlamak ve hatırlamak için anlatılmış sıcacık bir hikâyeyi anlatıyor.Yazarın "İstedim ki, gençler de -okuyan gençler var- okusun. Bakalım ne düşünecekler, bakalım buluşabilecek miyiz onlarla bunca yıl sonra" sözü üzerine (Çavlanın İçinde Sessizce) Rint Tiyatro ekibi bu güzel hikâyeyi Türkiye'de ilk kez seyirci ile buluşturarak, yazarın bir nevi vasiyetini yerine getiriyor. 

Polat Yıldız’ın uyarladığı, başarılı oyuncu Eser Karabil’in ilk yönettiği oyun Korsan Çıkmazı, küçük yaşta Anadolu’nun ücra bir köşesindeki ailelerinin yanından ayrılarak okumak için geldikleri Orta Anadolu’nun büyük bir şehrinde, onları tüm yaşamlarına yön verecek olan ilkelerle, dürüst, çalışkan, aydın insanlar olarak yetiştirecek büyük halaları Neyyire Hanım ve eşi Mahir Bey ile yaşayıp daha sonra üniversite öğrenimleri için İstanbul'a giden, orada yeni bir hayat kuran (iş ve aile sahibi olan) iki dostun, Meli ile Berni'nin hikâyesidir. 

Roman ve oyun adını Beyoğlu'nda karakterlerin komşu olarak oturdukları, sonundan denizin göründüğü ve hâlâ günümüzde de var olan aynı adlı sokaktan alır: Korsan Çıkmazı.

Meli Cumhuriyet değerlerini özümsemiş olan idealist bir edebiyat öğretmenidir, Berni konservatuar mezunu fakat mesleğini icra etmeyen duygulu, inançlı bir ev hanımıdır. Her ikisi de kurdukları yeni aileleriyle Korsan Çıkmazı'nda otururlar. Birbirlerini çok iyi tanırlar ve severler. Meli, Adnan ile evlidir ve Su adında bir kızları vardır. Berni ise Turan ile evlidir ve Bora adında bir erkek çocuğu annesidir.

Oyunda, sadece Meli ve Berni'nin erdemli insan olarak yetiştirilmesi anlatılmaz, aynı zamanda dönemin sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasi yapısı hakkında da pek çok bilgi verilir, döneme sosyal eleştirilerde bulunulur. Cinsellik, din, savaş, burjuvazi yapı, ahlak, erdem, aile hayatı, mutluluk, arkadaşlık, gelenek gibi birçok konuyu karakterlerin otobiyografik anlatımlarının psikolojik derinliklerini okuyarak, durumların ve anıların ışığında sorgulamamızı sağlar."

13+

100 dk.

Yazan: Nezihe Meriç
Uyarlayan-Proje: Polat Yıldız 
Yöneten: Eser Karabil
Dramaturg: Bade Osma Erbayav
Oyuncular: Mukaddes Kurmuş İspir, Irmak Kazimoğlu, Onur Can Çelebi 
Asistanlar: Ecem Tekeli
Işık/Ses: Ercan Ertan
Afiş: Onur Can Çelebi
Fotoğraflar, Teaser: Gürcan Öztürk 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT