Kraliçe Lear

Tarihler: 17 Nisan 2012 Salı ~ 17 Nisan 2012 Salı 17 Nisan Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Ücret: Tam 50.00 TL-Öğrenci 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Adres: Bayar Cad. Buket Sok. No: 20/1 Kozzy AVM. Kat:2 Kozyatağı - İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 658 00 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2012 ~ Nis 17, 2012

2009-2010 ve 2011 sezonlarında yoğun ilgi gören ve Yıldız Kenter'e Sadri Alışık En İyi Kadın Oyunucu ödülünü kazandıran Kraliçe Lear yoğun istek üzerie yeni sezonda sınırlı sayıda oyunla yine sahnede!

Kanadalı yazar Eugene Stickland'ın yazdığı oyun, yaşlanmak ve çeşitli bedelleri, kuşak farklarından çıkan çatışmalar ve bunun getirdiği komik ve dokunaklı durumları anlatır. Ortaya temelinde kadın ve yaratıcılık olan sıcak bir dostluk öyküsü, bir aşk hikâyesi çıkar.

Yaşlı bir oyuncu olan Jane, tamamen kadın oyunculardan oluşan bir Kral Lear prodüksiyonunda Lear rolüne hazırlanmaktadır. Ona ezberde yardıma gelen Heather ise liseli bir genç kızdır. Oyunun üçüncü kişisi ise bir viyolonselcidir ya da viyolonselin kendisidir. Çalgı ve ezgiler zaman zaman eski Yunan tiyatrosunda Koronun gördüğü işlevi yüklenir ve yaşlı oyuncunun bir çeşit "alter ego"su olur.

Sanat, özellikle insanın yaratıcılığı, yaşamın getirdiği tüm kayıpların üzerinden gelebilmesini sağlar. Bu yolculukta en yalnız hissettiğimiz anda bile insan sıcaklığını, sevgisini duyabilme gücünü bize vermesi, sanatın birleştirici gücüdür.

Kanadalı yazar Eugene Stickland, Kraliçe Lear'ı Urban Curvz Kadın Tiyatrosu'nun kurucularından Joyce Doolittle için özel olarak yazdı. Şubat 2009'da Urban Curvz'de seyirciyle buluşan oyun, Türkiye'de ilk defa Kent Oyuncuları tarafından Yıldız Kenter'in yönetmenliğinde 2009-2010 sezonunda sahnelenmişti. Kenter Tiyatrosu'nda, İstanbul içi ve yurt içi turnelerle şimdiye kadar 100'den fazla defa sahnelenen Kraliçe Lear, Mart ayında tekrar sahneye dönüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT