Kuvayi Milliye Destanı

Tarihler: 20 Ocak 2019 Pazar ~ 20 Ocak 2019 Pazar 20 Ocak 2019 17:00

Yer: Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür M. Kardelen 2 S.

Ücret: - Tam 45.00 TL Öğrenci 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 20, 2019 ~ Oca 20, 2019
Haydar Zorlu'nun yönettiği Kuvayi Milliye Destanı, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yazan
: Nazım Hikmet
Uyarlayan ve Yöneten: Haydar Zorlu
Müzik/Piyano: İlhan Tonger  
Oyuncular: Haydar Zorlu, Hande Günözü Ulusoy, Ali Ulusoy
Tek Perde - 60 Dakika

Haydar Zorlu

"İstanbul'da 2011 yılında SanatOdası'nı kuran tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu ilkokulu Bayburt, Mikail Köyü (Karlıova), Elazığ ve Mersin`de okudu. 1979 dan sonra eğitimine Köln'de devam etti ve 1987 de Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2 yıl okudu. 1988’de profesyonel oyunculuğa başladıktan sonra Hukuk Fakültesinden ayrılıp 1988-1994 yılları arasında Germanistik, İspanyolca, Siyasal Bilimler ve Pedagoji eğitimini yine Köln Üniversitesi Felsefe Fakültesinde aldı. New York`ta Bob McAndrew Studio`sunda sinema oyunculuk eğitimi alan Zorlu, kültürler arasında köprü kurarak Goethe`nin Faust eserini İstanbul`a başarıyla taşıdı.

Haydar Zorlu Alman yapımı Türkiye’yi tanıtma amaçlı WDR kanalının "Ver Elini Türkiye" adlı dizisinde başrol oynadı ve dizideki Türkçe dil kursunu yönetti. Dizi Almanya`da 30 kez tekrarlanarak 90 lı yıllarda Türkiye`nin en kapsamlı tanıtım programı oldu. Zorlu bu projeden sonra sayısız Alman dizilerinde yer aldı ve 2006 – 2011 arasında yayınlandığı dönemde Avusturya'nın en başarılı dizisi olan, Avusturya Devlet Televizyonu’nda (ORF) yayınlanan, Reinhard Schwabenitzky' nin yönettiği "Oben Ohne" adındaki dizide başrol oynadı. Zorlu`nun görev aldığı tiyatrolar arasında Oberhausen Şehir Tiyatrosu, Köln Arkadaş Tiyatrosu, Wupper Tiyatrosu, Kölner Künstler Tiyatrosu, Christallerie Wadgassen, Freies Werkstat Theater Köln ve Dortmund Operası bulunmaktadır.

Köln' de aralıksız 10 yıl boyunca oynadığı "Anrheiner" adlı WDR kanalında yayınlanan diziyi 2008 de bırakıp, ta 1991`de Türkiye`de antik tiyatroları dolaşırken hayalini kurduğu Faust projesini gerçekleştirdi Haydar Zorlu."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT