Letafet

Tarihler: 31 Mart 2009 Salı ~ 31 Mart 2009 Salı 31 Mart Salı Saat: 20,30 - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam:34,00 YTL, Öğrenci: 24,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Caddebostan K. M. Gişe

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan Kadıköy Caddebostan İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2009 ~ Mar 31, 2009

“Hepimiz bir mucize bekliyoruz. Gerçekleşmesiyle birlikte kendini mucize kılan küçük mutluluklar belki de… Sevişmek de bir mucizedir ve mucizeler ancak hak edenler için vardır.”
Soner Olgun’un yazıp, Murat Karasu’nun yönettiği LETAFET, aşk üzerinden aslında hayatı sorgulayarak ilişkilere ayna tutuyor. Bunu yaparken de kendine iki erkek seçiyor; biri hayatta her şeyi yaşadıktan sonra oyundan geri çekilen “Derviş”, diğeri ise yüzeysel ilişkiler içinde masumiyetini ve heyecanını kaybetmiş “Tiki”. Oyunun sonuna kadar gerçek mi hayal mi olduğunu anlayamadığımız bir kadının, “Letafet”in etrafında dönen hikâye, tüketime ayarlı toplumda her şey gibi aşkın da ne kadar acımasızca yok edildiğinin trajikomik bir anlatısı.

Hüseyin Avni Danyal ve Zerrin Ongan tarafından bu yıl kurulan Tiyatro Cef’in ilk oyunu Letafet, kadın ağırlıklı bir bakış açısıyla aşkı ve hayatı sorguluyor. Letafet, tüketim toplumunun hazıra alışan ve her şeyi olduğu gibi aşkı da çaba sarf ederek, hak ederek elde etmek yerine bir anda elde etmeyi kendine yol seçmiş modeli Tiki ile “ne kadar kazanırsan kazan, bütün kazandıkların kaybettiklerin kadardır” diyen Derviş’in bir sabah vakti karşılaşmalarıyla başlıyor. Letafet, günümüzde her şeyin, özellikle de sevginin ve ilişkilerin ne kadar acımasızca yok edildiğinin trajikomik bir hikâyesi aslında.

TİYATRO CEF HAKKINDA:
Tiyatro CEF’in kurucularından Hüseyin Avni Danyal oluşumlarını şöyle anlatıyor: “Eğer kültür ve sanatı “paralı” olduğumuz günlerin “lüks tüketimi” sayarsak, gün gelir paramız olsa bile, ne kültür kalır geriye, ne de şu anda değerinin bilincine varamadığımız sanat insanları.
Sanat ve kültür adına “yıkılan”ın yeniden kurulmasının çok zor olmasından, sanatçı ve sanat yoksunluğunun acısını da en çok gelecekte bizim ülkemiz çocuklarının çekeceği noktasından hareket ederek, düzenli tiyatro yapımlarının tüm zor koşullara karşın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizde güzelliklerin de üretildiğinin bir kez daha bilincine varmak için, bozuk moralimizi düzeltmek için, koşullarımız ne olursa olsun TİYATRO yapmalıyız. Bizim Tiyatro CEF olarak, tiyatro yapmak için inancımız, enerjimiz ve iştahımız var.”

Tiyatro Cef
Letafet
Yazan: Soner Olgun
Yöneten: Murat Karasu
Dekor - Kostüm: Ayşe Zuhal Soy
Koreografi: Cihan Yöntem
Işık Tasarım: Yakup Çartık
Müzik: Soner Olgun
Derviş: Hüseyin Avni Danyal
Letafet: Zeynep Gülmez
Tiki: Mert Yavuzcan
Komiser: Galip Erdal

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT