Lıkır’ın Doğum Günü

Tarihler: 23 Nisan 2022 Cumartesi ~ 23 Nisan 2022 Cumartesi 23 Nisan 2022 12:00

Yer: Maximum UNIQ Lounge

Ücret: Oyun + Atölye biletleri sınırlı sayıdadır. Oyun + Atölye - 188.00 TL Oyun - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. Ayazağa Cendere Yolu No: 4 Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2022 ~ Nis 23, 2022
“Lıkır’ın Doğum Günü” Maxımum Unıq Lounge’da!
Wise Akademi
“Lıkır’ın Doğum Günü” oyunu, ardından Tiyatrodan Ebeveynliğe: Oyun Temalı Ebeveyn-Çocuk Atölyesi – Maximum Uniq Lounge’da...
Tiyatro: 12:00
Atölye: 13:00
Sadece bir tiyatro oyunu değil! Çocukların psikososyal gelişim evreleri gözetilerek yazılan oyunlar ve tamamlayıcı oyun sonrası atölyeler ile bir psikoeğitim serisi…Dünyada ilk kez 2017 yılında Wise Akademi tarafından geliştirilen çift dilli tiyatro oyunlar ve uzman psikologlar tarafından yürütülen ebeveyn ve çocukların birlikte hayallerini keşfedecekleri oyun sonrası atölyeler ile yepyeni bir yaklaşım sahneye taşınıyor.
* Atölyeye sadece Tiyatro+Atölye kategorisinden bilet alan misafirler katılabiliyor.

Çift dilli tiyatro oyunu nedir?
Tiyatro oyunları hem çocuklar hem de ebeveynlere hitap etmektedir. Ebeveyn ve çocukların birlikte izlediği oyunlarda çocuklar kendini tanıyabilme, yeteneklerini geliştirebilme, bireysel hedeflerini belirleyebilme hususlarında gelişimlerine katkı sağlayacak mesajlar almaktadır. Yetişkinler ise oyunları izlerken sağlıklı ebeveynlik yaklaşımlarına dair farkındalıklarını geliştirmektedir.

Tiyatro oyunları Akademik Danışma Kurulu* onaylıdır.
Lıkır’ın Doğum Günü’nde çocuklar ve aileleri oyunun, sorgulamanın ve hayal kurmanın gücünü keşfediyor. Çocuklar, birer küçük profesörler olarak neleri merak eder? Çocuğun dünyasının içerisinde ebeveynler nasıl yer alır? Ebeveynler hem merak duygusunu teşvik etmeyi hem de sınır koymayı aynı anda nasıl yapabilirler? Oyunda, kelebek olmak istemeyen, sürekli oyundan oyuna koşan küçük tırtıl Lıkır' ın hikayesi anlatılıyor.
Lıkır'ın anne ve babası, onun doğum gününde bir oyun kurgulayarak onu büyümeye motive ediyor, hep birlikte macera dolu bir yolculuğa çıkıyorlar. Oyun, ebeveynliğin anne ve babanın çocuğun ihtiyaçlarını birlikte üstlendiği, çocukla empati kurarak ama hiçbir zaman mükemmelliği hedeflemeden, kendi ihtiyaçlarını feda etmeden olması gereken bir durum olduğunu ortaya koyuyor.
Çocuklar Ne Öğrenecek?
Bağımsız ve Özgüvenli Bir Birey Olmak
Hayal Etmek
Yaratıcı Olmak
Meraklı ve Sorgulayıcı Olmak
Hata Yapmaktan Korkmamak
Hedefleri İçin Çabalamak
Sınır ve Kural Tanımak
Arzu ve İstekleri Kontrol Etmek
Ebeveynler Ne Öğrenecek?
Koşulsuz Sevgi
Birey Kabulü
Yaş ve Becerilere Uygun Beklentilere Girmek
Aşırı Koruyuculuktan Kaçınmak
Akranlarıyla Kıyaslama Yapmaktan Kaçınmak
Keşfe İzin Vermek
Yaratıcılığı Teşvik Etmek
Duygu Rehberliği
Aşırı İzin Verici Olmaktan Kaçınmak
Sınır ve Kural Koymak
Tutarlı Olmak
Süre: 45 dakika
Yaş Sınırı: 3-10 yaş
Yazar: Volkan Çıkıntoğlu
Yönetmen: Hüseyin Urcan
Oyuncular: Can Çelik, Ertül Erdan, Cem Burçin Bengisu
TİYATRODAN EBEVEYNLİĞE: OYUN SONRASI EBEVEYN - ÇOCUK ATÖLYESİ
Kelebek dışında neredeyse her hayvanı olmak isteyen tırtıl Lıkır’ın hikayesini izledikten sonra acaba çocuklar ve ebeveynler hayvanlar dünyasının hangi üyesi olmak isterdi? 

“Lıkır’ın Doğum Günü” tiyatro oyununun ardından ebeveyn ve çocukların birlikte merak kanallarını açacakları atölyede sanat çalışmaları temelli eğlenceli aktiviteler yapılıyor. Çocuklar ve ebeveynlerle yapılan bu atölyede, aile üyeleri kendi kişilik özelliklerini ve birbirlerini daha derinden tanımalarını sağlayan etkinlikler yapıyor. Ebeveynler ve çocuklar birlikte çalışarak aralarındaki empati ve iletişimi güçlendiriyor, birbirlerine ifade alanı yaratıyorlar. Aynı zamanda çocuğun bilişsel esneklik, düşünme ve yaratıcılık becerilerini destekleyici çalışmalar ortaya koyuyor. Bu sırada ebeveynlerle, çocuklarına rehberlik ederken kullanabilecekleri pedagojik yöntemler üzerinden pratikler de yapılacak.
* Atölye, Wise Akademi Uzman Psikologları tarafından yürütülmektedir.
Süre: 75 dakika
WISE AKADEMİ Hakkında:
Wise Akademi; sanatın gücünü kullanarak, bireyin iyi olma halini erken çocukluktan itibaren gözeten önleyici ve koruyucu ruh sağlığı alanında hizmet veren bir kuruluştur. Tiyatro oyunlarımız ve atölye çalışmalarımız, psikoloji, sosyoloji, eğitim bilimleri, rehberlik ve tiyatro alanlarından uzman isimlerin bir araya geldiği Akademik Danışma Kurulu onaylıdır. Tiyatro ve atölye çalışmalarına ek olarak Ebeveyn-Çocuk Kitapları yayınlamakta, anne-baba okulu, psikoloji temelli gelişim eğitimleri düzenlemekte ve online psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir. Detaylı bilgi için www.wiseakademi.com adresi ziyaret edilebilir.
*Akademik Danışma Kurulu:
• Gelişim Psikoloğu, Psikodramatist Prof. Dr. Gül ŞENDİL
• Eğitim Bilimci, Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN
• Sosyolog, Dr. Çetin ÇELİK
• Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzm., Azra HADZİBEGİC
• Yetişkin ve Okul Öncesi Eğitmeni, Işık SABIRLI
• Klinik Psikolog, İnanç SÜMBÜLOĞLU
• Dramaturg, Oyun Yazarı, Volkan ÇIKINTOĞLU
- Atölyeye sadece Tiyatro+Atölye kategorisinden bilet alan misafirlerimiz katılabilir.
- Atölye etkinliği kapasiteyle sınırlıdır.
- 4-9 yaş arası çocuklar ve ebeveynleri için uygundur.
- Çocuk ve yetişkin, tüm katılımcılar bilete tabidir.
Lıkır’ın Doğum Günü

- Yaş Sınırı: 3-10 yaş- Oyun + Atölye 10 Çocuk ve 10 Ebeveyn ile sınırlıdır.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır.- Kurallar gereği tüm seyircilerimiz maskeli olmak zorundadır.- Konser alanına dışardan yiyecek ve içecek alınmayacaktır.- Konser boyunca ses ve görüntü kaydı yapılacaktır. Organizatör ve sanatçı daha sonra bu görüntüleri katılımcılardan herhangi bir onay almaksızın kullanma hakkına sahiptir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Organizasyon firması, diğer misafirleri rahatsız eden/edecek nitelikte, uygun görmediği kişileri etkinlik için bilet bedelini iade etmek koşuluyla, etkinlik mekanına kişiyi almama hakkına sahiptir.- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.- Satın alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik yapılmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT