Lourcine Sokağı Cinayeti

Tarihler: 15 Ekim 2009 Perşembe ~ 15 Ekim 2009 Perşembe 15 Ekim 2009 - Saat: 6:0

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.semaverkumpanya.com

Adres: İstiklal Cad. No:8 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2009 ~ Eki 15, 2009

Semaver Kumpanya’nın bu sezonki yeni oyunlarından ilki olan “Lourcine Sokağı Cinayeti”, Fransız yönetmen Daniel SOULIER’in yönetmenliğinde 8 ve 15 Ekim tarihlerinde İstanbul Fransız Kültür Merkezi sahnesinde izleyici ile buluşacak. 10 Ekim tarihinde ise oyun Semaver Kumpanya’nın kendi sahnesinde sahnelenmeye başlayacak ve perde Semaver Kumpanya’da açılmış olacak.

Bir sabah Paris’de, mirasyedi Lenglumé akşamdan kalmış bir şekilde uyanır. Bir gün öncesinden aklında kalan sadece yeşil şemsiyesinin kaybolmuş olduğudur. Yatağında kendisiyle aynı durumda olan bir yabancı da vardır : baş aşçı Mistingue. O da isminin başharfleri olan J.M. işlemeli mendilini kaybettiğini hatırlamaktadır. Kahvaltıda Lenglumé’nin karısı, Lourcine Sokağı’nda işlenen korkunç bir cinayetle ilgili bir haber okur. Katiller, cinayet mahallinde, yeşil bir şemsiye ve J.M. harflerini taşıyan bir mendil bırakmışlardır. İki adam, katillerin kendileri olabileceğinden şüphe duyarlar…

Yazan : Eugène LABICHE
Türkçe’ye çeviren : Sibel Arslan YEŞİLAY
Sahneye koyan : Daniel SOULIER
Yönetmen yardımcısı : Ani Haddeler PEKMAN
Oyuncular: Serkan Keskin, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, İrem Erkaya, Uğur Senkeri

Eugène Labiche’in tartışmasız en başdöndürücü ve eğlenceli oyunu olan “Lourcine Sokağı Cinayeti” işte böyle başlıyor. Semaver Kumpanya’nın repertuarındaki ilk oyun olan ve ilk kez 1857’de Paris’de sahnelenen bu farsı, ünlü Fransız aktör, yazar ve yönetmen Daniel Soulier yönetiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT