Marat - Sade

Tarihler: 25 Kasım 2017 Cumartesi ~ 25 Kasım 2017 Cumartesi 25 Kasım 2017 20:00

Yer: Altkat Sanat

Ücret: - Tam 28.50 TL, Öğrenci 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. No 35/5-6-7 Huzur Palas Pasajı alt katı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0536 214 27 33

Web: http://www.altkatsanat.com

E Posta: bilgi@altkatsanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2017 ~ Kas 25, 2017
Erkan Kılıç'ın yönettiği Marat – Sade tiyatro oyunu, 25 Kasım’da Altkat Sanat’ta seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

Yazan: Peter Weıss
Uyarlayan ve Yöneten: Erkan Kılıç
Yardımcı Yönetmen: Selin Eresin
Koreograf: Erkan Kılıç
Kostüm Tasarım: Ezgi Kapıkaya
Ses Tasarım: Batuhan Kozanoğlu
Işık Tasarım: Selin Eresin
Afiş Tasarım: Erkan Kılıç
Oyuncular: Ezgi Kapıkaya – Selin Eresin – Sena Sonat

"1793 Yılı, Fransız devriminin hemen sonrası, Charenton akıl hastanesinde Marquis de Sade, Jean Paul Marat'nın öldürülüşünü oyunlaştırır ve onunla devrimin iyi ve kötü taraflarını tarışma fırsatı bulur. Oyun içinde oyun, kurgu içinde kurgu içeren hikaye, ihtilal sırasında jirodenler denilen ve ılımlı devrim yanlısı grup ile kanlı bir devrimin gerekliliğini savunan jokobenler arasında bir tartışmadır aslında.  Peter Weiss’ın ilk kez 1964’de Berlin Schiller Theater'da sahnelenen oyunu, Sade’ın gerçek hayatta da yıllarını geçirdiği akıl hastanesinin içerisinde, hayali bir oyunun sergilenmesidir. Giderek şiddet yanlısı olmaya başlayan jean paul marat, jiroden yanlısı olan marie anne charlotte corday tarafından öldürülür.

Marmara Drama Topluluğu Hakkında
Marmara Drama Topluluğu, 2005 yılından bu yana Marmara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Drama Kulübü'nün zaman içerisinde oyun sahneleme amacını çeşitlendirerek, eğitim faaliyetlerine de önem vermesi ve kendi kendine yetebilen bir tiyatro-eğitim misyonu kazanması sonucunda 2014 yılında kuruldu. Ekip, kendi kursiyerleri ile yarattığı ekolü sürdürme ve büyütme amacındadır.

Daha önce, Nazım Hikmet’ten, Karoly Kisfaludy’ye, Aziz Nesin’den Ronald Topor’a değin, farklı, bağımsız biçimler ve eserleri sahneye koyarak, İstanbul’un birçok sahnesinde ve festivallerde perde açan topluluk, şu an 6 eğitmen, 15 asil oyuncu ve onlarca kursiyer ile yoluna devam ediyor.

Vizyonumuz; yazar, tür ve tarz ayırt etmeden tiyatro sanatını hak ettiği en iyi şekilde izleyicisi ile buluşturmak.

Misyonumuz; yerli ve yabancı her türlü kaynaktan faydalanıp kendi kendine yeterken yarattığı iç dinamizmi koruyarak Türk Tiyatrosu'na katkıda bulunmak."

Yönetmen Hakkında
1986'da doğdu. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinden Sözsüz İletişim Becerileri Lisans Tezi ile mezun oldu. 2000 yılında tiyatroya, 2010 yılında dansa başladı. 2011 ve 2012 yıllarını kapsayan, İBB Şehir Tiyatroları ve Paris Drama Sanatı Yüksek Okulunun (ESAD) ortaklaşa düzenlediği altı atölyeden oluşan Uluslararası Yüksek Lisans Oyunculuk Eğitimi programını tamamladı. 2013 yılında Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Arjantin Tango Türkiye Şampiyonasında Türkiye Dördüncüsü oldu. Gibi Yapanlar, Drama Kumpanya, Marmara Drama Topluluğu bünyesinde sahneye çıktı. Drama Kumpanya ve Marmara Drama Topluluğu bünyesinde yönetmen ve koreograf olarak yer almaktadır. Marmara Drama Kulübü bünyesinde Beden ve Zihin Farkındalığı eğitimi vermektedir.

Yazar Hakkında
Peter Weiss (1916 Nowawes/Berlin-1982 Stockholm)  Alman asıllı İsveçli oyun yazarı. Bir süre Berlin'de yaşadıktan sonra 1934'te İngiltere'ye göç etti. Daha sonra Prag'da yaşadı. 1938'de Stockholm'e gitti. İsveç vatandaşı oldu. 1962'den sonra yine Berlin'e döndü. Almanya’da Brecht etkisiyle de yükselen Politik tiyatro akımının en önemli temsilcilerindendir.

“Direnmenin Estetiği” romanı ile 1982 yılında Bremen Edebiyat Ödülünü kazanmış, kitabın yayımlanmasından birkaç ay sonra ise hayatını kaybetmiştir.

- Öğrenci bileti alan seyircilerimizin etkinlik girişinde öğrenci belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.- Etkinlik alanına profesyonel kayıt cihazları alınmamaktadır.- Numarasız oturma düzeni vardır.- Oyun başladıktan sonra seyirci alınmamaktadır. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT