Marx’ın Dönüşü

Tarihler: 18 Şubat 2011 Cuma ~ 18 Şubat 2011 Cuma 6 Şubat 2011 Saat: 15:00, 18 Şubat 2011 Saat: 20:30 - Saat: 15:0

Yer: Muammer Karaca Tiyatrosu

Ücret: Tam: 25,00 TL, Öğretmen - Emekli: 20,00 TL, Öğrenci: 15,00 TL

Nereden Alınır: Muammer Karaca Tiyatrosu Gişe

Adres: İstiklal Cad. Muammer Karaca Çıkmazı No:3 Taksim Beyoğlu İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0212 252 59 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2011 ~ Şub 18, 2011

Genco Erkal’ın, 2009 yılından bu yana Türkiye’nin birçok yerinde sahnelediği “Marx`ın Dönüşü” adlı tek kişilik oyunu; Şubat ayında iki kez İstanbullu tiyatro severlerle buluşacak! Sahnelendiği her yerde izleyenler tarafından çok beğenilen oyun; 19. yüzyılda getirdiği kapitalizm eleştirisinde bugün de haklı çıkan Karl Marx’ın günümüze yaptığı kısa ziyareti, eğlenceli anlatımıyla canlandırıyor.

Howard Zinn`in kaleme aldığı, Özüm Özgülgen`in Türkçeleştirdiği ve Genco Erkal’ın yönetmenliğini de üstlendiği tiyatro oyunu “Marx’ın Dönüşü”; 6 Şubat Pazar günü saat 15:00’te, 18 Şubat Cuma akşamı ise saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Genco Erkal’ın tek kişilik tiyatro oyunu “Marx’ın Dönüşü”; krizle sarsılan kapitalist sistemi, Karl Marx’ın bakış açısı ve güldüren yorumlarıyla tiyatro sahnesinde sorgularken, Marx’ın 19. yüzyılda getirdiği kapitalizmin eleştirisinin günümüzde de geçerli olduğunu gösteriyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, içinde yaşadığımız dönem ile Marx’ın yaşadığı dönemin iç içe geçtiği “Marx’ın Dönüşü” adlı tek kişilik oyunda; Karl Marx’ın, karısı Jenny, kızı Eleanor, dostu Engels ve siyasi rakibi Bakunin gibi karakterlerle ilgili değerlendirmeleri önemli yer tutuyor. Sergilendiği her yerde yoğun ilgi gören oyunda Marx; yaşamıyla ilgili olaylar, Jenny ile evliliği, Londra’ya sürülmesi, üç çocuğunun ölmesi, zamanın politik çatışmaları, İrlanda’nın İngiltere’ye karşı direnişi, Avrupa’daki 1848 devrimleri, Komünist Hareket ve Paris Komünü olayları hakkında konuşuyor.

Yazan: Howard Zinn
Çeviren: Özüm Özgülgen
Yöneten & Oynayan: Genco Erkal
Giysi Tasarım: Özlem Kaya

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT