Medine Müdafaası

Tarihler: 19 Nisan 2012 Perşembe ~ 19 Nisan 2012 Perşembe 19 Nisan Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Ücret: Tam 20.00 TL - Ögrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satis Noktalari, www.biletix.com ve Tiyatro Gişe

Adres: Selamiali Mah. Gazi Cad. No.22 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 391 41 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2012 ~ Nis 19, 2012

Sene 1916…

Osmanlı askerleri, 1. Dünya Savaşı devam ederken Hicaz cephesinde kahramanca savaşmaktadır. Fahreddin Paşa komutasındaki Osmanlı askerleri Kutsal Medine’yi korumak için çölün kavurucu sıcaklığına ve yiyecek sıkıntısına rağmen Medine’yi isyancılara karşı savunmaktan vazgeçmezler. Fahreddin Paşa, Hz. Muhammed’in kutsal emanetlerini İstanbul’a gönderir ve askerlerine şu konuşmayı yapar:

Yiğit Mehmetçiklerim! Gelin hep beraber Allah'ın ve işte huzurunda huşu ve aşk içinde gözyaşları döktüğümüz peygamber'in karşısında, aynı yemini tekrar edelim... Ve diyelim ki; Ya Rasulullah, biz seni bırakmayız!.. Medine Kalesi Osmanlı’nın savunduğu son kaledir.

Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşında hemen her cephede çetin mücadeleler vermektedir. Çanakkale’yi geçemeyen İngilizler, ordularını Hicaz’a yöneltmiş ve 400 yıllık bir kardeşliği bozmak için kurduğu sinsi planlarını uygulamaya başlamışlardır.

İngiliz hükümeti petrolle ıslah edilmiş ‘bağımsız’ Arabistan sömürgesini kurmak için casus Lawrence’ı, Medine’yi de içine alan Hicaz cephesine gönderir. İtilaf devletlerinin dört gözle çökmesini beklediği Osmanlı Devleti, tarih kitaplarında bir kaç satırla geçiştirilen Hicaz Cephesi’ne, Ortadoğu’da düzeni sağlamak ve bu arada kutsal şehir Medine’yi korumak için Ömer Fahreddin Paşa’yı gönderir. Fahreddin Paşa’nın askeri tecrübeleri ve Medine’deki kahraman askerler sayesinde İngilizlerin kışkırtmasıyla başlayan Arap isyanlarının hiç kayıp verilmeden çok hızlı bir şekilde bastırılacağı düşünülmektedir. İsyancılarla çıkan çatışmalar, firarlar, hainler, açlık, susuzluk, hastalık ve çölün aşırı sıcağında her yanı kuşatılmış Fahreddin Paşa, Medine’yi müdafaa etmeye çalışmaktadır. Ne var ki ne bu isyan ne de bu kutsal şehir emsalleri gibi değildir.

Gerçek olaylardan hareketle kurgulanmış olan Medine Müdafaası Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa oyunu; siyasi otorite - birey ilişkilerini, alt - üst kimlik sorunlarını, büyük güçlerin yüzyıllardır oynadığı böl, parçala, yönet ilkesini aşk, ihanet, vatan sevgisi üçgeninde anlatıyor.

Yönetmen: Zafer Kayaokay
Senaryo: F.Eren Dinler - Y.Emre Obut
Kostüm: Candan Günay
Dekor: Savaş Çevirel
Işık: Enver Başar
Müzik: Can Atilla
Yapım: 2012 / Doğu Yakası - Efor Prodüksiyon
Oyuncular: F.Eren Dinler, Kayhan Binnetoğlu, Efecan Satıcı, Umut Orkun Eskibatman, Başak Bektaşoğlu, Can Esendal, Y. Emre Obut, Muhammed Kınık, M.Ufuk Karakavak

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT