Mefisto

Tarihler: 31 Mart 2010 Çarşamba ~ 04 Nisan 2010 Pazar 31 Mart-1-2-3-4 Nisan 2010 - Saat: 15:0

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Musahipzade Celal Sahnesi

Ücret: Tam: 7 TL, İndirimli: 5.50 TL

Nereden Alınır: www.ibb.gov.tr/sehirtiyatrolari, Tiyatro Gişe

Adres: Üsküdar, İstanbul Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 553 03 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2010 ~ Nis 4, 2010

Mefisto, Nazi Almanyasında yaşanmış en keskin çelişkilerden birini konu edinen bir yapıt. Oyun, 1923-1934 yılları arasında Almanyada (Berlin-Hamburg) geçer. Mesleki tutku uğruna kişiliğini, bir zamanlar baş düşmanı olduğu ideolojiye, nazizme satan bir tiyatro sanatçısının gerçek yaşam öyküsü. Hendrik Höfgen (Güstaf Gründgens 1899-1963) kişiliğinde, Mefisto rolünü oynarken, gerçek yaşamda Faust karakterini seçen bir sanatçı ve dönemin trajik serüveni gözler önüne serilir.

Klaus Mannın aynı adlı romanından Ariane Mnouchkinein uyarladığı oyunda zorbaya hizmet etmemeyi seçen ve alternatif üretemese bile yoksunluklarda, sürgünlerde, işkencelerde, ölümlerde özgürleşen bireyler ve faşizmin uygulamaları sergilenir. Mefistoda çok yetenekli bir oyuncu ve yönetmenin yaşamı aktarılırken, sanatçının kendine ve yaşadığı topluma karşı sorumluluğu tartışılır. Tiyatro sanatının gücü ve yetenek gibi kavramların kullanılması sorgulanır.

Yazan : Klaus Mann
Çeviren : Özdemir İnce
Yöneten : Ragıp Yavuz
Oyuncular: Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Aslıhan Kandemir, Buket Yanmaz Kubilay, Çağrı Özgür Hün, E. Çağlar Yiğitoğulları, Ece Yıldız, Ertuğrul Postoğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Levent Yılmaz, Mert Tanık, Murat Coşkuner, Nevzat Cankara, Ozan Gözel, Rozet Hubes, Seda Fettahoğlu, Selim Can Yalçın, Serdar Orçin, Yeşim Koçak, Yiğit Sert Demir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT