Metropolitan Opera - Lulu (Berg)

Tarihler: 21 Kasım 2015 Cumartesi ~ 21 Kasım 2015 Cumartesi 21 Kasım 2015 19:30

Yer: Cinemapink Akmerkez - Salon 3

Ücret: - 83.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2015 ~ Kas 21, 2015
10. yılını kutlayan The Metropolitan Opera Akmerkez Sinemaları’nda perdelerini açıyor!

Akmerkez Cinema Pink, geçen sezon olduğu gibi 2015/2016 sezonunda da Kuzey Amerika’nın en büyük klasik müzik organizasyonu olan Metropolitan Opera’nın seçkin eserlerini sunacak. Görkemli sahnesi ve yıldız sanatçılarıyla bu yıl 10. yılını kutlayan Metropolitan Opera’nın 'The Met: Live In HD' organizasyonu, tüm dünyada olduğu gibi İstanbul’da cumartesi akşamları canlı olarak izlenebilecek.

Alban Berg
Lulu

Lulu'nun en iyilerinden olan müzik yönetmeni James Levine, benzersiz vizyonunu Berg'in operasına uygulayan ünlü sanatkar ve yönetmen William Kentridge'in (The Nose) yönettiği Met'in yeni yapımının orkestrasını yönetiyor. Marlis Petersen aşk, saplantı ve ölümün macera dolu yolculuğunda oynadığı başrolle dünyanın dört bir yanındaki seyircileri heyecanlandırıyor. Ödüllü oyuncular arasındaki diğer isimler ise Susan Graham, Daniel Brenna ve Johan Reuter.

Giriş

Hayvan Terbiyecisi seyirciyi, "yılan Lulu"'nun başrolde olduğu hayvanat bahçesini ziyaret etmeye davet eder.

1. Perde
Lulu portresi yapılırken oturmakta, sevgilisi zengin yayıncı Dr. Schön ise onu izlemektedir. Ressam Lulu'yu baştan çıkarmaya çalışmaktayken kocası Doktor zorla odaya girer ve şok içinde kalp krizi geçirerek yere yığılır. Lulu zengin bir dul olduğunu farkeder.

Lulu ve Ressam evlenir. Yıllar önce kendisini sokakta bulan, onu eğiten ve metresi yapan Schön'ün nişanlandığını duyunca şaşırır. Lulu'nun babası veya eski bir sevgilisi olabilecek bir yaşlı adam, Schigolch, onu ziyaret eder. Schön evlenebilmek için Lulu'nun hayatından çıkmasını istemektedir. Geçmişini kocasına açıkladığında Ressam dehşet içinde boğazını keser. Schön Lulu'nun soğukkanlı tepkisini görünce şok olmuştur. Lulu ise Schön'ün sonunda onunla evleneceğine emindir.

Haftalar sonra Lulu, Schön'ün oğlu Alwa'nın bestelediği bir balede ortaya çıkar. Soyunma odasında Alwa'ya son hayranı Prensten bahseder. Schön'ü seyirciler arasında nişanlısıyla gören Lulu dans etmeyi reddeder. Schön gelir ve Lulu'nun evliliğini engellememesini ister. Ancak hemen ardınan onu bırakamayacağını anlar. Lulu'nun emriyle nişanlısına, nişanı bozacağına dair bir mektup yazar.

Ara

2. Perde
Artık Schön ile evli olan Lulu hâlâ birçok hayranı cezbetmektedir; bunların arasında lezbiyen Kontes Geschwitz de vardır. Kontes, Schigolch, Akrobat ve Öğrenci Schön'ün evinde toplanır ve hepsi Lulu'ya ilan-ı aşk eder. Alwa da onun için hissettiklerini itiraf eder. Kendinden geçen Schön saygınlığını korumak için Lulu'nun kendini vurmasını ister. Lulu her zaman kendisi olduğunu, asla başka biriymiş gibi davranmadığını söyler. Schön Lulu'yu diz çökmesi için zorlayınca, Lulu adamı arkasından vurur ve Alwa'ya onu polise teslim etmemesi için yalvarır.

Arada Lulu'nun tutuklanması, mahkemesi, hapse girmesi, kolera yüzünden hastaneye yatması ve kaçış planları gösterilir: Kontes hastanede Lulu'nun yerine geçecektir.

Alwa, Kontes ve Akrobat ile birlikte Lulu'nun Schön'ün eski dairesinden dönmesini beklemektedir. Akrobat Lulu'nun harap olmuş görüntüsünden dehşete düşmüş bir şekilde, onu polise şikayet etmekle tehdit eder. Lulu ile yalnız kalan Alwa bir kez daha ilan-ı aşk eder ve onunla Paris'e kaçmaya razı olur.

Ara

3. Perde
Lulu'nun Alwa'nın Paris'teki evinde düzenledikleri doğum günü partisinde, birkaç adam ona Schön'ün cinayetiyle şantaj yapmaya çalışır. Lulu göz yaşına boğulur. Birçok konuğun yatırım yaptığı bir demir yolu şirketi hisselerinin battığına dair haberler yayılır; herkes yıkılmıştır. Karışıklık sırasında Lulu polis gelmeden hemen önce kaçar.

Terk edilmiş olan Alwa ve Schingolch yıkık dökük bir tavan arasında, Lulu'nun fahişelik yaptığı ilk gecesinden dönmesini beklemektedir. Lulu bir müşteriyle gelir. Artık yoksul olan Kontes, yanında Lulu'nun portresiyle belirir. Lulu ve üç hayranı kaderlerinin resimle nasıl bağlı olduğunu düşünür. Lulu gider ve başka bir müşteriyle gelir. Onu korumak için müşteriye saldıran Alwa öldürülür. Lulu tekrar sokağa koşar. Schigolch, Alwa'nın bedenini sürükler ve kaybolur. Kontes intihar etmeyi düşünürken Lulu yine başka bir müşteriyle gelir; Karındeşen Jack. Para konusunda pazarlık yaptıktan sonra odaya geçerler. Birden Lulu'nun çığlığı gelir; Jack onu öldürmüştür. Kontes yardım etmeye çalışır ama Jack onu da bıçaklar. Ölmekte olan Kontes Lulu'ya bağırırken Jack odadan ayrılır.

Orkestra Şefi: James Levine
Prodüksiyon: William Kentridge
Yönetmen Yardımcısı: Luc De Wit
Projeksiyon Dizayn: Catherine Meyburgh
Dekoratör: Sabine Theunissen
Kostüm Dizayn: Greta Goiris
Işık Dizayn: Urs Schönebaum

Lulu
Marlis Petersen

Kontes Geschwitz
Susan Graham

Alwa
Daniel Brenna

Ressam / Siyahi

Paul Groves
Dr. Schön / Karındeşen Jack

Johan Reuter

Schigolch
Franz Grundheber

- Etkinlik başlangıcından sonra gelen izleyiciler salona alınamamaktadır.- Salonlarımıza dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmemesi rica olunur.- Salon içinde sigara içilmesi, fotoğraf makinesi, kamera gibi her türlü kayıt cihazı kullanımı yasaktır.- Opera biletlerinde iade ve değişiklik yapılamamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT