Nasıl Hatırlıyorsan Dünayı, Öyle

Tarihler: 30 Mart 2017 Perşembe ~ 30 Mart 2017 Perşembe 30 Mart 2017 20:30

Yer: ikincikat

Ücret: Tam - 50.00 TL Öğrenci - 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Karaköy Emekyemez Mah. Sarı Zeybek Sok. Demirci Fettah Çıkmazı No:2 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2017 ~ Mar 30, 2017
Khora’nın ilk oyunu "Nasıl Hatırlıyorsan Dünyayı, Öyle"... İkincikat’ta seyirciyle buluşuyor.

Khora tiyatro topluluğu Ozan Ömer Akgül tarafından kuruldu. Topluluğun hedefi sahne sanatları alanında üretim yapan sanat insanlarıyla bir araya gelmek.

Ozan Ömer Akgül’ün kaleme aldığı “Nasıl Hatırlıyorsan Dünyayı, Öyle...” Mart ayında İkincikat’ta seyirciyle buluşacak.  Bu oyun için Mine Çerçi (yazar ve yönetmen), Buğra Ün (oyuncu), Tolga Çıklaçiftçi (oyuncu), Eda Er (müzisyen ve ses tasarımcısı) ve Utku Kara (ışık tasarımcısı) bir araya geldiler.

Nasıl Hatırlıyorsan Dünyayı, Öyle... Kadın ve adam dünyanın herhangi bir şehrinde, bir kafede karşılaşırlar. Daha önceden birbirlerini tanıyıp tanımadıklarını anlamak güçtür... Bir bebek, bir kule ve trafik kazası bu iki insanın hatıralarıyla kurduğu ilişkiyi gözler önüne seriyor. Zamanların ve mekânların iç içe geçtiği, seslerin karaktere dönüşüp boşlukta kaybolduğu bir ortamda karakterler geçmişlerini yeniden inşa ediyorlar. Seyirci, karakterlerin bellek ve geçmişlerini sahnenin “şimdisinde” yeniden oluşturmalarına ya da hatırlamalarına tanık oluyor. Bu tanıklığı yapacaklar için Beatriz Sarlo’dan ufak bir hatırlatma: “anılar ısrarcıdır, çünkü bir noktada egemendirler ve (her anlamda) kontrol dışıdırlar.” “O kuleyi hatırlıyorsun değil mi? Yıkılmadan önceki halini, birlikte fotoğraf çektiğimiz anları... Artık o kule de yok, bulunduğu şehir de... Her şey toprak şimdi... dokunduğumuz tüm yerler, toprak ve is kokuyor... Yeniden, o şehri ve kuleyi inşa etmek, yeniden tanımadığımız insanların fotoğraflarını çekmek ve yeniden o duvarlara dokunmak istiyorum...

Hepsi bir hayal şimdi... Bizden çok uzakta...” 

Yazan: Ozan Ömer Akgül
Konsept ve Yönetmen: Mine Çerçi
Oyuncular: Buğra Ün, Tolga Çıklaçiftçi
Müzik: Eda Er
Işık Tasarımı: Utku Kara
Dekor Tasarımı: Mine Çerçi
Afiş Tasarımı: Ertan Toy

- Seyircilerimizin oyun başlama saatinden 20 dakika öncesinde mekanda hazır bulunmaları gerekmektedir.- Oyun başladıktan sonra salona seyirci alınmaz.- Oyun sırasında cep telefonu, kayıt cihazı kullanmak yasaktır.- Satılan bilet geri alınmaz, değiştirilmez.- ikincikat, gerektiğinde oyun düzeninde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT