Norma

Norma

Tarihler: 23 Kasım 2016 Çarşamba ~ 23 Kasım 2016 Çarşamba 23 Kasım 2016 19:30

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-STUDIO

Ücret: - Tam 30.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2016 ~ Kas 23, 2016
Zorlu PSM'nin Royal Opera House gösterimleri kaldığı yerden devam ediyor. Vincenzo Bellini'nin lirik operası Norma'nın Royal Opera House performansı, 23 Kasım tarihinde Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor!

İlk defa 26 Aralık 1831 tarihinde Milano'da bulunan La Scala'da sahnelenen Norma, Fransız şair Alexandre Soumet'nin Norma, ou L'infanticide adlı eserinden Felice Romani'nin librettosuyla uyarlandı. Bel canto tekniğinin en önemli eserlerinden biri kabul edilen, özellikle birinci perdedeki Casta diva ve ikinci perdedeki Dormono entrambi parçalarıyla ön plana çıkan opera, dünyaca ünlü sopranoların sesinden dünyanın her yerinden izleyiciyle buluştu. Aynı zamanda gelmiş geçmiş en zor soprano parçalarından biri kabul edilen Bellini'nin bestesi; Maria Callas, Joan Sutherland ve Montserrat Caballé'nin yanı sıra 1960'larda Leyla Gencer tarafından da seslendirildi. 

Bu klasik eserin Royal Opera House'ta sahnelenecek olan versiyonu, 30 yılın ardından getirilen yeni bir yorum. Performansçıyla seyirci tanımlarını sorgulatan gösterileriyle dikkat çeken Katalan tiyatro topluluğu La Fura dels Baus'tan Àlex Ollé'nin rejisiyle sahnelenen Norma, Bellini'nin evrensel temalarını daha modern bir yorumla kullanıyor. Aşk ve onur, iç savaşın yıkımı, bireyin kişisel tutkularıyla toplumun beklentileri arasındaki ikilemi gibi konulara ele alan opera, adını aldığı baş karakteri üzerinden MÖ 50-100 arasında Galya toplumunun yaşamına ışık tutuyor. 

Vincenzo Bellini'nin klasik operası Norma'nın Royal Opera House performansı, 23 Kasım tarihinde Zorlu PSM'de yayınlanacak!

- 8 yaş ve üzeri için uygundur.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT