Ölüm ve Kız

Tarihler: 29 Ocak 2016 Cuma ~ 29 Ocak 2016 Cuma 29 Ocak 2016 20:30

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Ücret: - Tam 34.00 TL İndirimli 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Nail Bey Sokak (Caferağa Spor Salonu Yanı) Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 16 46

Web: http://www.bmkm.gen.tr

E Posta: info@bmkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 29, 2016 ~ Oca 29, 2016
Ariel Dorfman’ın başyapıtı "Ölüm ve Kız", Tiyatro Fora tarafından sahneleniyor.

Yolda arabasının lastiği patlayan adama, bir yabancı dostça yaklaşır ve onu evine götürür. Adamın eşi, yıllar önce kendisine tecavüz eden işkencecinin bu yabancı olduğunu iddia eder. Adamı tutsak edip, onu yargılamaya karar verir. “Ölüm ve Kız”, uzun bir diktatörlük döneminden sonra demokratik yönetime kavuşmuş bir ülkede, politik görüşleri nedeniyle işkenceye ve tecavüze uğramış bir kadının, işkencecisiyle karşılaştığında ondan öç alıp almama ikilemini gerilimli bir atmosferde sahneye taşıyor. “Ölüm ve Kız”, insanlık suçu işleyen işkencecilerin, öç alma duygusu ile ölümle cezalandırılmasının, toplumsal yaşamın dengesinin ve huzurunun bozulmasına yol açıp açmayacağını tartışan politik bir oyun...

Ariel Dorfman, “Ölüm ve Kız'ın çağlar boyunca insanlığın karşılaştığı sorunları ele aldığını ifade ediyor. "Bu oyun, yalnızca korku içinde yaşayan ve aynı zamanda korkusunun ve acılarının anlaşılmasını uman bir ülkeye dair değildir, yalnızca işkence ve dehşet olaylarının insanlar üzerindeki uzun vadeli etkisine dair de değildir, sürekli aklımı çelen nice başka temaları da içerir. Kadınların eline güç geçince ne olur? Taktığınız maske kendi yüzünüzle özdeşleşince gerçeği nasıl ayırt edersiniz? Bellek bizi nasıl çeler ve yönetir? Kötülüğü tadınca saflığımızı nasıl koruruz? Bizi utanmaz biçimde yaralayanları nasıl bağışlayabiliriz? Politik ama düzmece olmayan bir dili nasıl bulabiliriz?"

Tam şu sırada, insanoğlu inanılmaz değişimler yaşıyor. Gelecek için hem büyük umutlar hem de geleceğin neler getireceği konusunda kargaşa var. İşte böyle zamanlarda, dünyadaki Paulina'ları, Gerardo’ları ve Roberto'ları düşünmek belki bize birazcık da olsa yardım eder ve biz bu üç kişi içinde en çok kime benzediğimizi, gizli saklı yaşamımızın bu üç kişinin hangisinde -ya da tümünde mi- canlandığını görebiliriz. Sonunda, umarım, bu insanları gözlerken, onların acısını paylaşırken, belki de bilinçlenme dediğimiz o garip, ürpertici insanlık duygusuyla, bölünmüş dünyamızda bir köprü kurarız. “Ölüm ve Kız” yanıtlanması zor sorular soruyor.

“Ölüm ve Kız” anlattığı çarpıcı hikâyesinin ardında bir dizi sorunun da yanıtını arıyor. İşkence edenlerle işkence edilenler aynı ülkede birlikte nasıl yaşayabilir? Baskı altında ezilen bir ülkede, insanlar konuşmaktan korktuğu sürece, yaralar nasıl sarılır? Yalancılık yerleşince, gerçeğe nasıl ulaşılır? Geçmişe tutsak olmadan, geçmişi nasıl canlı tutabiliriz? Gelecekte yinelenmesini göze almadan geçmişi nasıl unutabiliriz? Barış uğruna gerçek feda edilmeli mi? Söylentisi hiç dinmeyen geçmiş olayları ve gerçeği sindirmenin bedeli nedir?

Oyun Türü ve Süeresi: Dram, Arasız - 80 dakika
Yazan: Ariel Dorfman
Çeviren ve Yöneten: Tufan Karabulut
Oynayanlar: Suzan Acun, Tufan Karabulut, Arda Kavaklıoğlu

- Etkinlik, 14 Yaş altı izleyiciler için uygun değildir.- İndirimli kategoriden öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü için geçerlidir. Girişte ilgili belgenin ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT