Onlar Ki... Kuvayi Milliye Destanı

Tarihler: 13 Kasım 2019 Çarşamba ~ 13 Kasım 2019 Çarşamba 14 Kasım 2019 19:30

Yer: Akasya Kültür Sanat

Ücret: 1. Kategori - 67.25 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Akasya, 3. Kat :Kültür, Sanat ve Sinema Katı / Acıbadem Üsküdar İstanbul

Web: http://www.akasyakultursanat.com/

E Posta: info@akasyakultursanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2019 ~ Kas 13, 2019
90. yaşındaki Yılmaz Gruda’nın usta oyunculuğu, Nazım Hikmet’in eşsiz dizeleri ve Barbaros Uzunöner’in rejisi ile Kuvayi Milliye destanı Akasya Kültür Sanat'ta sizlerle.

Bir insanın, yaşamı boyunca yapabileceği en olumlu etkinlik, deneyimlerini, birikimlerini, kapsamlı bir biçimde, bilince çevirmektir.
İşte Gazi Mustafa Kemal, bu bilinçle, Kurtuluş Savaşı’mızı bütün ayrıntılarıyla dile getirdiği, görülmemiş bir nesnelliğe sahip,  çarpıcı, kısa-öz sözcüklerin, belgelerin taçlandırdığı, “Büyük Nutuk” da ne diyordu: 
“Bilirsiniz ki, savaş ve çarpışma demek, iki ulusun, yalnızca ordularıyla değil; iki ulus’un bütün varlıklarıyla, mallarıyla, bütün nesnel ve tinsel güçleriyle karşılaşması ve birbirleriyle vuruşması, demektir. 
Bunun için de, köyde, evinde, tarlasında bulunan Türk Ulusu’nun her bir ferdi, düşüncesi ve duygusuyla ve eylemli olarak, tıpkı, cephede silahla vuruşan savaşçı gibi… kendini görevli bilerek, bütün varlığını savaşa vermelidir!” diyerek, Anadolu Halkı’nda varolan o sonsuz direnci, dayatılmak istenen kaderin karanlığını delen tan ışığını harlayarak, Anadolu halkının her bir ferdinin, Nâzım Hikmet’in vurguladığı üzre “karanlığın kenarından / ağır ellerini toprağa basarak / doğrulmasını” sağlamış ve “Onlar”la birlikte, 7 düveli yere çakarak, yepyeni bir “Ulus – Devlet” yaratmıştır! 
İşte bu oyun bu destanı anlatmaktadır.

- Lütfen PDF biletinizin çıktısını yanınızda bulundurun.- Etkinlik başlama saatinden sonra salona seyirci alınmayacaktır. - Etkinlik başlama saatinden sonra gelen ya da etkinliğe gelmeyen müşterilere bilet iadesi yapılamamaktadır. - Öğrenci bileti alan seyircilerimizin, etkinlik girişinde öğrenci kartlarını göstermeleri gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT