Ormanlardan Hemen Önceki Gece

Ormanlardan Hemen Önceki Gece

Tarihler: 28 Ocak 2023 Cumartesi ~ 28 Ocak 2023 Cumartesi 18:30

Yer: Moda Sahne

Ücret: Tam 110,00 ₺ Öğrenci 77,00 ₺

Nereden Alınır: https://www.mobilet.com/

Adres: Caferağa Mah., Halil Etham Sok No:34 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 58 01

Faks: 0216 330 58 02

Web: http://www.modasahnesi.com/

E Posta: bilgi@modasahnesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2023 ~ Oca 28, 2023

Uyarılar:

-İçişleri Bakanlığı tarafından salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi amacıyla hazırlanan genelge gereği; 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Genelge çerçevesinde aşı sürecini tamamlamayan veya hastalığı geçirmemiş 18 yaş ve üzeri kişilerden tiyatro salonlarına girişte azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sorgulaması zorunlu hale getirilmiştir.

-Oyun başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

Koltès’in yağmurlu gecesinde alevi saklı fakat sıcağı yüze vuran bir ateş yanıyor; kızıllığını yitirmiş koru, acizliğinden ve yersizliğinden sönmeye yüz tutmuş, çoktan sönmüş olması gereken bir ateş; imkânsız diyalogun küllerinden doğan monologun arzusunun ve şiddetinin ateşi.

Bu ateş, Ormanlardan Hemen Önceki Gece, uzun, aralıksız bir nefes. Hem geriye kalan tek varoluş kırıntısı, hem tüm bedeni saran arzunun tek nesnesi. “Azıcık bir rüzgâr çıksa havalanıveren” adam, tek nefeste, noktasız tek cümlenin ömründe, “façası dağılmış” bedeninde Thanatos ile Eros’u savaştırıyor. İmkânsızlığın, arzunun ve şiddetin buluştuğu aykırı zamanda, Koltès’in yabancısı konuşuyor. Ve orada, o yağmurlu boktan gecede, o boktan ışığın altında, öteki, o da en az onun kadar var. Ondan bile fazla var. Orada olanın mı gazabından korkmalı, orada olmayanın mı?

Söz, ötekini doğuruyor ağızdan çıkmaya başladığı anda. Doğumuna kaynak olan, suçun ortağı oluyor doğum anında. Koltès’in yabancısı, sözleriyle bedenleri arasında sıkışmış diğer yabancılarının kader ortağı, Zucco gibi, itlerle dövüşen zenci gibi, ilk günahı işliyor ağzını açmakla, ilk pişmanlığı yaşıyor dönüşü olmayan bu doğuma sebep olduğu için. Aynalardan korkan bir adamın sözünden, bir gün elbet gelecek olan geleceğin hayaletinin korkusu yayılıyor Koltès’in sahnesine.

Ölüm çağırırken gözü arzusundan başka şey görmeyen adamın savurduğu tek cümlelik aşk ve isyan çığlığı Ormanlardan Hemen Önceki Gece. Yirmi sekizinde onu kaleme alanın “yalnızca bir ifade, yegâne bir arzunun uzun bir ifadesi” dediği şey. Ne ölümünün, ne arzusunun yoluna gidebilen, kafasında - neden olmasın - Lautréamont’un “yaşamın güzelliğini ölümün güzelliğinde ara”sı çınlayarak yürüyen adamın, duramayan adamın gecesi. Nehrin akışını değiştiren kaya. Derhal “kurtulmamız gereken bir başyapıt.”

Bernard-Marie Koltès’in sözü.

Yağmurlu gecede, lağım çukuruna dönmüş şehrin gaddarlığına rağmen, seni yakalayıp kolundan, “seni seviyorum birader” diye inleyen adamın sözü.
[Ayberk Erkay]

Yazan: Bernard-Marie Koltès
Çeviren: Ayberk Erkay
Yöneten: Kemal Aydoğan
Işık Tasarımı: İrfan Varlı
Sahne Tasarımı: Bengi Günay
Müzik: Fidel Kılıç
Animasyon: Emir Ahmet Bilgili
Asistanlar: Cem Burçin Bengisu, Ulaş Kaya
Oynayan: Barış Yurtsever

Bilgilendirme:

1. Bileti satın aldığınızda size yollayacağımız maildeki link size özeldir.

2. Linkte yer alan "Canlı Yayın" butonu, etkinliğin başlama saatine 15 dk kala aktif hale gelir.

3. Butonu tıklayınca yayına bağlanmış olursunuz ve IP adresiniz sisteme kayıt edilir. Farklı IP adresinden aynı linki tekrar kullanamazsınız.

4. Mobil aygıtlardan oyunu izleyecek olan seyircilierimizin hareket halinde olmaları durumunda baz istasyonlarının değişmesi sebebi IP adreslerinde farklılık yaratabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT