Oyun

Tarihler: 30 Mart 2017 Perşembe ~ 31 Mart 2017 Cuma 30 Mart 21:00 - 31 Mart 21:00

Yer: Studio Oyuncuları

Ücret: - Tam 56.00 TL Öğrenci 36.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2017 ~ Mar 31, 2017
Şahika Tekand'ın yönettiği "Oyun" tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşuyor.

20.yüzyılın en önemli ve etkili yazarlarından, modern hayata ve insana dair trajikomik bakış açısını kara mizahla dile getiren, eserlerinde sade ve yalın bir dünya yaratan, eserlerinden bazılarını İngilizce bazılarını ise Fransızca olarak yazan Samuel Beckett ’in kısa oyunlarından ‘Oyun,  1962-1963 yılları arasında İngilizce olarak yazılmış ve ilk olarak Almanya’da Theater Heute dergisinde 1963 yılında Almanca olarak yayınlanmıştır. İlk olarak, gene aynı yılda, Almanya’da Ulmer Tiyatrosu’nda Almanca (Spiel) olarak sahnelenmiştir.

‘Oyun’, iki kadın ve bir erkeğin sıkışıp kaldıkları soyut bir mekan ve durumda yine soyut bir ışığın üstlerinde dolaşmasıyla, hızla konuşarak, konusu geçmişte yaşanmış bir aşk üçgeni olan sıradan öykülerini anlatmaya zorlandığı, tekrarlarla gelişen bir oyundur.

Şahika Tekand’ın 1994-95 tiyatro sezonunda Studio Oyuncuları’nda ve 2012 ‘de Istanbul Şehir Tiyatroları’nda yönettiği ve her seferinde baska bir anlatimla sahnelediği ‘Oyun’, bu kez yeni bir sahneleme ve yeniden Studio Oyuncuları’nın güçlü kadrosu ile seyirci karşısına geliyor.

Tekand’in yeniden düzenleyerek daha önceki sahnelenişlerinden bütünüyle başka bir anlatıma kavuşturduğu, artistik olarak büyük titizlik,kesinlik ve beceri gerektiren , dekorun adeta bir müzik aletine, konuşma örgüsünün  bir besteye, ışığın da adeta bir orkestra şefine dönüştüğü  bir oyun alanı içinde oynanan ‘Oyun’, oyuncuların gerçek risklerle mücadele ederek, bütün yeteneklerini ortaya koydukları, gerilimli ve eğlenceli bir seyir süreci yaratıyor.

Yazarı: Samuel Beckett
Yöneten: Şahika Tekand
Sahne Tasarımı: Esat Tekand
Sahne Tasarımı Uygulama: Nesli Kayalı
Işık Tasarımı: Şahika Tekand
Efekt Tasarımı: Nilgün Kurtar
Kostüm Tasarımı: Şahika Tekand
Çeviri: Levent Mollamustafaoğlu
Oyun  Süresi: Tek perde/ yaklaşık 60 dk.
Oyuncular: (alfabetik sırayla)  Burcu Afşin, Huriye Aliefendioğlu, Ayşegül Cengiz Akman,  Cansın Asarlı, Melis Avçil, Barış Bahçeci, Sıla Erkan, Mehmet Bahattin Genç, Burcu Ger, Ozan Gözel, İlknur Güneş, Nagihan Gürkan,Verda Habif, Betül İngin, Selen Kartay, Nesli Kayalı, Nazlı Deniz Korkmaz, Sema Mağara, Mehmet Okuroğlu, Özgür Özcan, Can Özmen, Tulu Ülgen, Onur Yar, Esra Yıldırım, Berivan Yurtsevener
Işık Masası Oyuncuları(alfabetik sırayla):  Damla Ahkemoğlu, Nilgün Kurtar
Yönetmen Yardımcıları(alfabetik sırayla): Damla Ahkemoğlu, Verda Habif, Nagihan Gürkan, Selen Kartay, Nilgün Kurtar, Mehmet Okuroğlu

- Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.- Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT