Rosmersholm

Tarihler: 31 Ocak 2020 Cuma ~ 31 Ocak 2020 Cuma 31 Ocak 2020 20:30

Yer: Koma Sahnesi

Ücret: - Tam 79.00 TL İndirimli 59.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Hasanpaşa Mah. Derici Zeynel Sokak No: 15/A Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2020 ~ Oca 31, 2020
Siyasal bir karmaşa atmosferinde yaşanan karmaşık ve karanlık bir romans Rosmersholm, Ocak ayında Koma Sahnesi'nde!

“Koltukların üzeri örtülüydü. Çiçekler solmuştu. Perdeler çekili, odalar sessiz ve havasızdı. Şık ve zevkli eşyalar dolaplara, hurçlara saklanmıştı. Her yer, karanlıktı. Kurallar ve alışkanlıklar boğucuydu. Sonra bir kadın geldi. Yaşamak istiyordu. Önce pencereleri açtı. Fransızca şarkılar söyledi. Ve başka dillerde. Dans etti. Çiçekleri suladı. Konuştu onlarla. Yaşamaya başladı, ve yaşatmaya. Başka bir amacı yoktu. Ancak amacı uğruna göze alamayacağı sınırlar da yoktu. İstediği kadarına, sahip olmak zorundaydı. Sadece kendine benziyordu. Özgürdü. Böyle düşünüyordu.”

Oyunları en çok sahnelenen fenomenlerden biri olan Norveçli yazar Henrik İbsen’in sadece sayılı kereler sahneye taşınmış, ülkemizde ise seksenlerin başında bir dönem oynanmış ve sonrasında on yıllar boyunca unutulmuş metni Rosmersholm, karakteristik özelliklerini koruyan, çağdaş bir yorumla bir Koma içyapımı olarak 2020 sezonunda yerini alıyor. Freud’dan Hitchcock’a pek çok ‘oyun değiştiren’ yaratıcı kimliğe ilham veren Rebecca West karakteri de zamansız bir yorumda seyirci karşısına çıkıyor.

İbsen’in en karmaşık, en fazla alt metne sahip, çok katmanlı ve kolay tanımlanamaz belirsizliklerle örülü oyunu kabul edilen Rosmersholm, Norveçli yazarın doğaüstü ve gotik özellikleri birarada taşıyan tek hikayesi kabul ediliyor.

Koma, dört perdelik orijinal hikayeye bütünlüklü bakışı kaybetmeden üç kadın ve bir erkek oyuncudan oluşan kastıyla tek perde ve 90 dakikada tanıdık ve farklı bir Rosmersholm kuruyor. Ibsen’in bir deniz kızını boğulmaya sürükleyen Rosmer Havmand efsanesinden esinlenerek isim verdiği Rosmer, bizim hikayemizde de usul usul Rebecca’ya yaklaşıyor. Yoksa? Rebecca mı Rosmer’i efsaneye doğru çekiyor?

Farklılıklarına rağmen benzer bir sosyal tahammülsüzlükle içlerine kapanan bir kadın ve bir erkeği, makbul olmayan bir sona sürükleyen, pathos (kara tutku) etkisine sahip bir romantizm kuruyoruz Rosmersholm’da. Özgür bir kadın ve özgürleştirmek için çabaladığı o erkek arasında... Mekan, yeni sahnemiz Koma.

Proje ve Metin Tasarımı, Yönetmen: Ilgın Sönmez
Alfabetik Sırayla Oyuncular:
Alicia Kapudağ, Çağdaş Tekin, Gülru Pekdemir, Pınar Özer, Burcu Derya (video art)

Filmler, Fotoğraflar ve Mapping: Koma
Müzik: Ferhat Polat
Sahne Tasarımı ve Kostümler: Ilgın Sönmez
Işık Tasarımı ve Operasyon: Batuhan Sezer
Hareket Düzeni: Ilgın Sönmez
Yönetmen Yardımcısı ve Proje Sorumlusu: Burcu Derya

Özel Teşekkür
Pervin Bağdat

- İndirimli biletler Öğrenci ve 65 yaş üstü katılımcılar için geçerlidir.- Etkinlik girişinde öğrenci kimliği kontrolü yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT