Sabahattin Ali - Değirmen

Sabahattin Ali - Değirmen

Tarihler: 29 Eylül 2020 Salı ~ 29 Eylül 2020 Salı 20:30

Yer: Gaziosmanpaşa Sahnesi

Ücret: Tam: 20.00 TL İndirimli: 14.00 TL

Nereden Alınır: https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/

Adres: Merkez Mah. Ordu Cad. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Kat:3 Gaziosmanpaşa İstanbul

Telefon: 0212 578 60 67

Web: http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 29, 2020 ~ Eyl 29, 2020

Sabahattin Ali`nin ruhuna selam göndermek için Birgül Yeşiloğlu Güler tarafından oyunlaştırılan Degirmen adlı hikayenin Dramaturgluğunu Halit Karaata yaptı. Yönetmenliğinin Kubilay Erdelikara üstlendi. Değirmen, seyirciyle buluşmaya hazır bir oyun.

Yazar Birgül Yeşiloğlu Güler, Sabahattin Ali`nin Değirmen adlı hikayesini, Sabahattin Ali`nin diğer hikayelerinden yararlanarak metinlerarası geçişle karşımıza çıkarıyor. Kubliyay Erdelikara`nın başarılı rejisi, usta yazarın hikayelerini etkileyici bir oyun haline dönüştürüyor.

Aşkın hissediliş ve yaşanış biçimleri herkes için farklı olsa da tutku boyutu birbirine yakın olur, diye düşünürüm. Ulaşamadıklarımız bize ihtirasa, tutkuya belki de sapkınlığa varan bir cinnet hali yaşatabilir. Oyunumuzun kahramanı Atmaca için de tutkunun cinnet haline dönüştüğünü görürüz. Fakat. arada büyük bir fark vardır. Sevdiğine değil kendine zarardır bu. Bir insanın sevdiğinde eksik olan bir uzvu kendinde fazlalık olarak gçrmesi ve onunla eşit hale gelmek istemesi, olsa olsa tutkunun bir cinnet halidir desem de, yine de bu durum bir erdem olarak görmek isterim. Beyazlardan kaç kişi bunu yapabilir?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT