Şahları da Vururlar

Şahları da Vururlar

Tarihler: 11 Kasım 2022 Cuma ~ 12 Kasım 2022 Cumartesi 20:00

Yer: SES – 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu

Ücret: 1. Kategori - ₺250,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: İstiklal Cad. Halep Pasajı, No:62/90 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 18 65-66

Faks: 0212 244 43 27

Web: http://www.ortaoyuncular.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2022 ~ Kas 12, 2022

ŞAHLARI DA VURURLAR

Ferhan Şensoy’un anısına

Ortaoyuncular, Ferhan Şensoy’un vefatından sonra Şahları da Vururlar ile sahnelere dönerken tarihi Ses Tiyatrosu da perdelerini yeniden festivalde açıyor! İlk kez 1980 yılında sahnelenerek ülke çapında büyük yankı uyandırmış olan müzikli güldürü, 42 yıl sonra yepyeni bir tiyatrosever kuşakla buluşuyor.

Hikâye, 1940’ların İran’ında isim benzerliği yüzünden İran İstihbarat Teşkilatı ile başı belaya giren Ömer Hayyam’ın yanlışlıkla hapse atılmasıyla başlar. Şah Rıza Pehlevi yönetimindeki ülkede işler raydan çıkmak üzeredir. Şah’ın pek de parlak olmayan özel hayatı, saray içi dedikodular, güç çekişmeleriyle yoğunlaşan gündem, huzursuz günlerin yaklaştığının habercisidir. Bir tarafta geçim sıkıntısı içinde bunalan halkın içinde isyanın yavaş yavaş yükselen sesleri duyulurken, diğer tarafta halktan kopuk yönetim ve iktidar çekişmeleri yaşanmaktadır. Dönemin dünya basınını sürekli meşgul eden saray hayatı ve şah yönetimi ile halk arasında günbegün açılan uçurum artık her şeyi kopma noktasına getirmiştir.

Ferhan Şensoy benzersiz mizahıyla, günümüze göndermeler yaptığı Şahları da Vururlar’da, seyirciye “Batılılaşma nedir ve ne değildir?” gibi sorular sordurur. Oyunda İran’daki karışıklıklar üzerinden dönemin Türkiye’sine ciddi eleştiriler yönelten Şensoy, hiçbir şeyi sakınmadan içinden gelenleri ifade eden üslubu, kıvrak zekâsı ve isyankâr yapısıyla farklılığını ortaya koyar. 1980’lerin ilk yarısı boyunca aralıksız 586 kez sahnelenmiş olan oyun, biçimsel özellikleriyle Şensoy’un yazarlık ve yönetmenlik tarzının mükemmel bir örneği olmakla beraber yaşarken yazılan gerçek bir tarih parodisidir.

26. İstanbul Tiyatro Festivali geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Ferhan Şensoy’u özlemle anarken bu kez yönetmenliğini Volkan Sarıöz’ün üstlendiği Şahları da Vururlar ile tekrar perdelerini açan Ortaoyuncular’ı konuk etmekten büyük mutluluk duyuyor.

ORTAOYUNCULAR

Yazan: Ferhan Şensoy
Yöneten: Volkan M. Sarıöz
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Başak Özdoğan
Müzisyenler: Nejat Yavaşoğulları, Gökhan Şeşen, Burhan Şeşen
Ses ve Işık Teknisyeni: İlker Engüzel
Teknisyenler: Erdinç Işıldak, Mert Işıldak
Oynayanlar: Celal Belgi̇l, Erkan Üçüncü, Serap Günaydın, Özkan Aksu, Pınar Alsan Ünsal, Elif Durdu Şensoy, Orkun Akyıldız, Sefa Tantoğlu
Süre: Ara dahil yaklaşık 135’ sürer.
Yaş Sınırı: +13

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT