Şahmaran

Tarihler: 16 Mayıs 2021 Pazar ~ 16 Mayıs 2021 Pazar 16 Mayıs 2021 21:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 34 TL dışındaki fiyat kategorileri etkinliğe destek amaçlı kategorilerdir. Yayın kalitelerinde herhangi bir değişiklik yoktur. - 270.00 TL - 135.00 TL - 68.00 TL - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2021 ~ May 16, 2021
“ŞAHMARAN”
Tarih boyunca, kadın imgesi farklı biçimlerde ele alınmıştır. Ne var ki, kadın sanatçıları, felsefecileri, araştırmacıları silen tarih, sözü edilen imgeyi de en iyi ihtimalle var olan manzarayı yansıtır biçimde sunmuştur. Genelde kötülüğün öncüsü, felaketin sebebi ya da mağdur olarak ele alınan imge, kadına bakış açısının bir göstergesidir. Dünya tiyatro tarihinde de durum farklı değildir .
Sözünü ettiğimiz hâkim düşüncenin pek çok sanat dalında olduğu gibi tiyatroda da istisnaları vardır. Şahmaran da var olan kalıpları alt üst eden mitolojik bir hikâyenin ayrıksı sesinin peşinden giderek Tiyatro Gaia tarafından sahneye aktarılmıştır.

İran’a ait efsanelerden biri olan Camasbname’nin çevrilmesiyle Şahmaran Anadolu’ya ulaşmıştır ve zamanla Anadolu kültürünün bir parçası olmuştur. Bu parça, Tiyatro Gaia tarafından sahneye aktarılırken disiplinler arası sahneleme süreci yürütülmüştür. 

Tiyatro Gaia’nın ilk oyunu Şahmaran, Suzan Acun İlhan ve Gülseren Aydın’ın kaleminden çıkan tek kişilik müzikli oyun olarak sahnelenmiştir. Suzan Acun İlhan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve Şahmeran’ı canlandırdığı, Can Ömer Uygan’ın müziğini, Ülkü Gaye Köyegitmez’in, kostüm ve koreografisini üstlendiği, Ozan İlhan’ın dekor tasarımını yaptığı oyunda Şahmeran karakteri aracılığıyla kadının tarih sahnesindeki yeri gösterilir. 

Şahmeran, ilk çağlarda tanrıça misyonu üstlenen kadın olarak sahneye çıkar. Orta çağda büyücü-şifacı kadın, yakın çağda ocağın bekçisi- ana ve finalde modern kadın olarak tarihsel süreçte kadın imgesinin üstlendiği misyonu gözler önüne serer. 



KÜNYE:
1 Perde – 40 Dakika       
Yazar: SUZAN Acun İlhan – GÜLSEREN Aydın 
Yönetmen- Oyuncu: SUZAN Acun İlhan  
Müzik Tasarım : CAN ÖMER  Uygan-( KAM )
Kostüm Tasarımı- Koreografi: ÜLKÜ GAYE  Köyegitmez
Yönetmen Yardımcısı: AZRA YAREN  Toker 
Işık Tasarımı: ERKAN  Kalkan 
Sahne amiri: UĞUR Dumangöz
Afiş: DENİZ Şensöz
Video çekim: UFUK Cebeci - EMRE Karsan 
Fotoğraf : ERHAN Kaya 
Halkla ilişkiler, SU, PR İletişim ve Menajer: ŞULE Uslutekin  05443769769-05925060193

* 34 TL dışındaki fiyat kategorileri etkinliğe destek amaçlı kategorilerdir. Yayın kalitelerinde herhangi bir değişiklik yoktur.* Etkinlik Youtube üzerinden canlı yayınlanacaktır.  * Online etkinliği etkinlik günü verdiğiniz mail adresine gelecek linki  tıklayarak izleyebilirsiniz.* Linki tıkladığınızda açılmıyorsa, tarafınıza gelen linki internet  tarayıcınızın adres kısmına yapıştırarak, giriş yapabilirsiniz.* Her bilet bir cihazdan tek giriş hakkı verir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT