Saloz'un Mavalı

Saloz'un Mavalı

Tarihler: 03 Ekim 2020 Cumartesi ~ 03 Ekim 2020 Cumartesi 20:30

Yer: Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Ücret: Tam: 20.00 TL İndirimli: 14.00 TL

Nereden Alınır: https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/

Adres: İskele Meydanı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 349 04 63

Web: http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 3, 2020 ~ Eki 3, 2020

Cihangir Atölye Sahnesi'nin genç oyuncuları tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan Peter Weiss'in yazdığı, Can YÜCEL'in çevirisini yaptığı "SALOZ'UN MAVALI" adlı oyunu Muhammet Uzuner yönetti. Işık Onur Alagöz, Koreografi Hicran Akın, Kukla Tasarım ve Yapımı Selda Uyan tarafından hazırlanan oyunda, Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay rol alıyorlar.

Oyun, Portekiz'de 1932'de bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar'ın otuz altı yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin, sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bir bakışla izleyiciyle paylaşıyor. Salazar dönemi Portekiz'in üzerinden sömürgecilik tarihinin ve sınıf çatışmasının; mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi üzerindeki etkilerini görüyoruz Saloz'un Mavalı'nda. İnsanın, kendi var ettiği ve kendisini kölesi haline getirdiği sömürgeciliğin hikayesini öznelden evrensele anlatıyor. 1973 yılında Can Yücel'in "Saloz'un Mavalı" olarak Türkçeleştirdiği yapıt daha önce Ankara ve İstanbul sahnelerinde farklı topluluklar tarafından oynandıktan sonra şimdi CAS öğrencileri tarafından sahneleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT