Salto

Salto

Tarihler: 14 Haziran 2019 Cuma ~ 15 Haziran 2019 Cumartesi 20:30

Yer: Sahne Kadir Has

Ücret: Tam 60.00 TL Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Kadir Has Üniversitesi C Blok, 1. Kat, Cibali Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 57 65 - 0212 533 65 32

Web: http://www.khas.edu.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2019 ~ Haz 15, 2019

Salto, dünyadan yalıtılmış, gerçek ile rüya arasında asılı kalmış uykulu bir kasabayı ziyaret eden bir yabancının, Kowalski-Malinowski’nin hikayesidir. Kowalski-Malinowski, kasaba insanlarına hem geliş nedenleri hem de kendi karakteri hakkında çelişkili bilgiler verecektir. Kimilerine, kendisini öldürmeye çalışan insanlardan kaçtığını, kimilerine de bir peygamber olduğunu söyler. Arketiplere dayalı karakterlerin her biri bambaşka bir tavrı temsil eder. Kowalski-Malinowski’nin kasabadakiler ile sürdürdüğü bu oyunun altında onları kazanmanın ötesinde bir şey yatmaktadır. Onlara bir aynaya bakıyorlarmışçasına hakiki yüzlerini gösteren bir palyaçoya dönüşen Kowalski-Malinowski, söylediği her yalanın arkasından gerçeği de ortaya koymakta gecikmez. Sonunda kasabadakilere kendilerini hakikatte oldukları gibi gösterecek Salto dansını öğretir.

Gizemli bir Polonya kinayesi olan Salto, güçlü teatral etkisi ile kesin bir gerçekliğe dayanmayan, insanın kendisine bakışının, burayı ve şimdiyi görmesinin, hayat ile olduğu kadar dünyayla, başkalarıyla olduğu kadar kendisiyle, tanrının yanı sıra korkuyla ve sevgiyle oynadığı oyunları anlamanın sayısız ve sonsuz yolları olduğunu gördüğümüz Kafkaesk bir anlatıdır.

Biz ölene dek belki de gerçek olan tek dansı yaparız: Salto.

Yazan: Tadeusz Konwicki
Yöneten: Alexandra Kazazou
Çeviren: Behiç Cem Kola
Dramaturji: Alexandra Kazazou, Karol Jarek
Yönetmen Yardımcısı: Behiç Cem Kola Beste
Müzikal Koordinasyon: Nefeli Stamatogianopoulou Skenografi
Işık Tasarımı: Karol Jarek
Oynayanlar: Kerem Karaboğa, Salih Usta, Cem Yiğit Üzümoğlu, Didem Kırış, İpek Seyalıoğlu, Aytek Şayan, Muhammed Ali Dönmez, Bora Aksu, Anestis Vasilakeris

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT